türk milliyetciliginin içini boşlatmakla kalmayan bir dizi faşist, içinde türk kelimesi geçtigi ve bununda islamı çagrıştırdıgı için şimdi kıçından atatürk milliyetöçiligi uyduruyorlar, atatürk milliyetçiligi gibi saçma bir kavramı, çıkıp kocaman adamların sanki bir halttan bahsediyormuş gibi çocukca bir ciddiyetle anlatmaları ve türk milliyetciligini bitirmek için atatürk ün adını kullanmalarını haysiyetsizce geliyor bana, türk milliyetciligini bitirince atatürk milliyetciligi sözündende kurtulmak için türlü takla atacaklar, atatürk acaba türk milliyetcisi degil miydi, demek istedikleri bu mu? atatürk başka bir şey mi getirdi bunun yerine, türklükten utanın mı dedi birilerine acaba? atatürk e de iftira atıyorlar bunu yapanlar, silivri yargılamaları bittiginde bu gibi garip kavramlardan da kurtulacagız atatrük hakettigi türkiye cumhuriyetinin kurucusu kimligine geri dönecek, peygamberlikten millet tanımına yükseltilmiş, kişilerin milliyetciligi olmaz, bana ne hatırlattı biliyormusunuz, türk cumhuriyetinin birisinde, kendisini ömür boyu devlet başkanı sectiren bir zat (gecen yıl vefat etti sanırım) ay isimlerine kendisine göre isimler verdi orada, agustos ayına da annesinin ismini verdi, bunun gibi bir şey bu yapılan, atatürk ü bu faşistlerden nasıl kurtaracagız bırakınutanın artık onun manevi miraına hakaret etmekten be faşistler.
genelkurmay a bağlı anıtkabir sitesinde milliyetçilik tanımı :
milliyetçilik
bu ilkenin de kökeni osmanlı imparatorluğunun son dönemlerinde ortaya çıkan batılılaşma hareketlerine dayanır. bu hareketlere tepki olarak beliren milliyetçilik düşüncesinin aydın kesimdeki savunucuları arasında mustafa kemal'de vardı. özellikle, namık kemal, mehmet emin yurdakul, ziya gökalp gibi yazarların düşüncelerini benimseyen atatürk'ün, tarihsel gerçeklerden kaynaklanan şu sözleri o dönemi yansıtır. "özellikle bizim ulusumuz, ulusal anlayışa sırt çevirmenin çok acı cezalarını gördü. osmanlı i̇mparatorluğu içindeki çeşitli topluluklar, hep ulusal ilkelere sarılarak, ulusçu ilkenin gücüne dayanarak kendilerini kurtardılar. biz ne olduğumuzu sopa ile içlerinden kovulunca anladık. gücümüzü yitirdiğimiz anda, bizi aşağıladılar, küçük gördüler. anladık ki, suçumuz kendimizi unutmamızmış. "
atatürk'ün milliyetçilik ilkesi ulusal kişilik ve benlik duygusunun ifadesidir. bir ulusun diğer uluslara bakarak, doğal ve kazanılmış özel karakterlere sahip olması, diğer uluslardan farklı bir varlık meydana getirmesi, genellikle onlardan ayrı olarak onlara paralel gelişmeye çalışması anlayışına milliyetçilik ilkesi denir.
"türk ulusunun yönetiminde ve korunmasında, ulusal birlik, ulusal duygu, ulusal kültür en yüksekte göz diktiğimiz ülküdür" derken de ön plana çıkarılan ulus kavramıdır. bu kavram her koşulda vurgulanmış, tüm eylemlerde ulus dayanak alınarak, sonuç-başarı ulusa mal edilmiş, odak noktası olarak "ulus" kavramı benimsenmiştir.
atatürk'ün milliyetçiliği aynı zamanda geniş bir hoşgörüye de sahiptir.
"gerçi, bize ulusçu derler ama biz öyle ulusçularız ki bizimle işbirliği yapan tüm uluslara saygı gösteririz. onların bütün ulusal gereklerini tanırız. bizim ulusçuluğumuz, herhalde, bencil ve kendini beğenmiş bir ulusçuluk değil.
'ne mutlu türküm diyene' sözünü ne mutlu türk olana sözüyle karıştırabilen, farkı anlayamayanlarla aynı sözlükte yazdığıma inanamıyorum.
ülkesine vatandaşlık bağı ile bağlı olan,
doğuştan kazanılıp kendi seçmediği bir özelliğini, diğer milletlerin insanlarından üstün görmeyen, türk olmaktan ve türk tarihi'nden, sonsuz gurur duyan insanlardır.
Gerçek milliyetçiliğin sembolüdür.Türk bayrağını ve devleti vatanın en ufak toprağını herşeyden kutsal sayan milliyetçilik biçimdir.Bu uğurda yapılması gerekilenleri yapmaktan asla korkmaz ve asla çekinmez.
Faşistlikse faşistiz.
Bunların kafaya göre faşist olmamak için ya bir arabada giden 6 kadını kaleşlerle tarayıp üstlerine el bombası atan orospu evlatları sempatizanı ya da rte takımından biri olmak gerekir.
faşistin okumuş yazmışına ulusalcı denir sözünü hatırlatan, komik tanımlama. daha doğrusu faşistlerin, milliyetçiliği hafifletebilme adına kullandıkları terim. biliyorsunuz işin içerisinde atatürk kelimesi geçiyorsa, her şey kabul edilebilir görülüyor bu ülkede. o yüzden atatürk adını kullanmaktan bir çekince görmüyorlar.
olmayan milliyetçilik anlayışıdır,zira Atatürk;''gerçi bize milliyetçi derler ama bizim azimle çalışan her millete saygımız vardır'' sözü ile milliyetçi bir anlayışa sahip olmadığını söylemiştir.
Atatürk ne solcu ne sağcı idi zaten onun bu tür ideolojilere ihtiyacı yoktu.
çünkü kendisi bir ideoloji sahibiydi.