Atatürk 1936 yılında Büyükada'ya Splendid Otel'e gider. Terasta müzik çalmaktadır ve Topluluğun içinde siyah dekolte elbise giymiş, uzun boylu, dolgun vücutlu çok güzel bir Rum kadını da vardır. Atatürk yanında bir erkek de bulunan bu kadını dansa davet eder. Uzun boylu, babayani kılıklı, sırtında küfesiyle bir kavuncu da seyirciler arasındadır
"Rum kadınıyla dansını bitiren Atatürk, gözüne çarpan sakallı kavuncuya eliyle işaret ederek yanına çağırdı...
Kavuncu birden kendini pistin ortasında buluverdi. Ne olduğunu anlayamadan etrafına şaşkın şaşkın bakıyordu.
Atatürk kavuncunun sırtındaki küfeyi çıkardı. Sonra Rum kadınına kavuncuyla dans etmesini söyledi. Kadın çok güzel dans ediyordu. Pejmürde kıyafetli kavuncuysa hayatında hiç dans etmemişti. ikisinin birbirine sarılarak dans edişleri görülecek şeydi. Dans bittikten sonra Atatürk ellerini çırparak:
- Bravo, bravo dedi, çok güzel dans oldu.
ülkenin doğusu ile batısı ve ülkedeki insanlar arasındaki bugünkü kadar uçurum ve fırsat eşitsizliği olmazdı o olabilseydi.
3)iktidarda kimin olduğuna bakmadan evvel, kendi kavgaları gürültüleri ve menfaat çatışmaları içinde boğulmuş; halkın dertlerini unutmuş sözde siyasetçilerin hepsini vatana ihanetten tutuklatmak.
4)ülkeyi parsel parsel satmış olan ve satmaya devam edecek olan iktidarın kökünü kazımak.
5)tüm ülkenin merkezde buluşup tek vücud olmasını engelleyen milli ideolojiden uzaklaşan tüm uç görüşleri *** bastırmak. ve eskiden kapattığı tekke ve dergahların yerine kuran kursu adıyla açılmış aslında din öğretmek gibi bir amacı olmayan irtica yuvalarını, ülkü ocağı adıyla açılmış ırkçı kamplarını kapatmak.
6)yetkisini kötüye kullanarak kendilerini kayıran göbek üstüne ikinci göbeği çıkarabilmiş kan emicilerin fazlalıklarını alarak gelir dağılımı adaleti sağlamak.
7)kilit noktaların yeniden devlet kontrolüne geçmesini sağlamak.
itinayla satılan ülkeyi yeniden bağımsızlığa kavuşturmak için para bulmak. geri viteste giden ülkeyi yeniden ilerletmek için önce vitesi boşa sonradan 1. vitese almak.
Teröre son vermek, bazı siyasi kişlikleri bir daha dönmemek üzere tasfiye etmek, ekonomiyi devlet şirketlerini satarak değil; yeni istihdamlar açarak kurtarmaya çalışmak...