23 mayıs bursa koşusunda kesinlikle şike yapılacagını ogrendigim yarış seklidir. genelde en cok şikenin dondugu soylenen yarışlardır. benim ilk defa buyuk bir tiyo almıs olmam bir kaç gunlugune ilgimi cekmiştir.
atların üzerlerine oynanan oyundan bihaber, sadece doğaları gereği koşmaları ve bunun üzerinden nemalanan insanoğlunun öküzlüğü ile ortaya çıkan güya spor.
hangi insna bir katkısı olmuş, kimi sağlığına kavuşturmuştur acaba? spor'un açılımında insan öğesi vardır burda insan en son faktör.
reklam geliri çok yüksek olan at yarışlarının özel bir kanala kimler tarafından hangi çıkarla peşkeş çekildiğini neredeyse kimse bilmez, ya da bilmek istemez...
Turkiye'de bundan 10 sene kadar once haftanin sadece 4 gunu yapiliyordu. pazartesi, carsamba ve cuma gunleri yapilmiyordu yanlis hatirlamiyorsam. ancak daha sonra talebin ve at sayisinin artmasi uzerine hergun yapilmaya baslandi. ayni gun iki ayri sehirde ya da gece ve gunduz kosulari yapilmaya baslandi.
"Cari yılda, yarış gelirlerinin bir evvelki takvim yılındaki yarış geliri toplamından fazla olması halinde, aradaki farkın yüzde kırklık kısmı Kamu Haznedarlığı Sistemine dahil bir kamu bankasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı emrine açılacak özel hesaba aktarılır. Bu hesapta biriken para, at ıslahı ve tesisleri ile hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca sarf edilir veya yarış müessesesine sarf ettirilir.
Cari yılda yarış gelirinin bir evvelki takvim yılındaki yarış geliri toplamından az olması halinde yarış ikramiyelerinin açığı bu hesaptan kapatılır."
Türkiye sınırları içerisinde at yarışları düzenlemeye, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen yarışlar üzerine yurt içinden ve yurt dışından müşterek bahis kabul etmeye Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkilidir.