ojeyi çıkarmada etkin olan bir madde.
bunun mucidi kadındır. bakmış görmüş ojeyi dişleyerek, yada bıçak gibi keskin bir aletle çıkarması zor oluyor o yüzden kolayca ojeden kurtulmamızı sağlayan bir kimyasal bileşim bulunmalıydı ve adına aseton denmeliydi.
laboratuvarda bazi reaksiyonlar icin cözgen olarak da kullanilabilen, ancak genellikle cam ekipmanlarin temizliginde kullanilan polar cözücüdür. cam malzemeler asetonla durulandiktan/calkalandiktan sonra etüvde kurutulur. kurutma islemi esnasinda etüvün sicakligina dikkat edilmelidir, cünkü aseton yüksek sicakliklara cikildiginda radikal olusturur. ayni zamanda UV isik altinda da bozunmaya ugrar.
465°Cde ise kendiliginden tutusur.
ayrica kendine has olan kokusu keton sinifindan olmasindan kaynaklanir.
kork isimli şarkıları fena olmayan ama içinde ' Ölene kadar acı yok bir daha,
Ölürken acımaz zaten ' gibi manasız bir cümleyi barındırabilen gruptur. eğer cümle çok derin bir anlam içeriyorsa ve ben anlamadıysam özel mesaj atıverin, bilgileneyim gençler. *
kızlar, lütfen ya lütfen. şu lanet şey ile ameliyata girmeden çıkartın ojelerinizi. eğer masada kalırsanız çıkarması zor oluyor. sizle mi uğraşalım ojelerinizle mi?
sen adlı şarkılarına kulak kabartmak gerektiğine inandığım güzel grup. sadece belli bir ırka hitap etmeyen bir oluşum olduklarına inanıyorum. şeker olmanın yanında diğer hatun duygularını da şarkılara yansıtırlarsa seven kitlesi farklılaşıp; genişler diye düşünüyorum.
Kimyasal reaksiyonları sevmeme neden olan ketondur. Keton ailesinin bir üyesidir.
ilginç bir olay metil etil keton, ester bazlı malzemeleri polimerleştirerek sertleştirirken, dimetil keton olan aseton bu sertleşen polimerlerde bağ sökücü olarak davranmaktadır. hanım kızlarımızda bu bağ sökücülükten yararlanarak ojelerini çıkarırlar.
Bunu ilk öğrendiğimde vay beeeeeeeeeeeeee demiştim.