coook gec kalinmis muthis bir acilim; mardin in dogru secim oldugu konusunda suphelerim var, onun yerine van yuzuncu yil secilebilirdi. hatta es zamanli olarak au dil tarih cografya fakultesi de uygun.
kendini filolog ilan edenlerin aman efendim dil degil alfabesi yok, uniter yapi zedelenecek, ayrilikcilik... gibi cikarimlarla karsi eylemleri fazlasiyla yersizdir.kurt sorunu kanaatimce kimlik problemidir ve bu tip sosyo-kulturel haklarla siddet eylemleri cok kucuk kitleler haline gelicek ve sonunda taraftar toplayamayarak ifsah edicek.
siddet icermeyen demokratik tum taleplere makul sartlarda cevap verdigimiz olcude anadolu kultur mirasina sahip cikabilecegiz, medeniyetler besigi hak ettigi barisa ve huzura anlayis ve hosgoru ile ulasacaktir.
yazili kurt edebiyatinin olmamasi krizdir.bu konuda mehmed uzun, kurtcenin konusuldugu bolgelerde yazi dilinin, latince arapca ve kirilce kulanilarak aktarildigini soyluyor, bu noktada akademik bir sorunsalla karsilasilacagi gercektir; umarim tartismanin bilimsel boyutuna derhal gecilir, birkac yil once kurtce kurslarinin giris kapilarinin
5 cm dar oldugu icin lisans vermeyen burokratik yapiyi simdi gormeyiz.
ardindan gunluk kurtce gazete, 24 saat yayin yapan kurtce radyo ve tv lere ihtiyac var.yazili ve gorsel cesitlilikle marjinal kurt medyasi kendine hareket alani bulamayarak hitap ettigi kitleden dislanmis hissedecek, bu tip entelektuel faaliyetlerle, akli selim kurt siyasetciler yetiscek orta vadede dtp li militanlarda sistemin disina itilerek tbmm de temsiliyet hakki olgun, erdemli eshaslara devredilerek demokratik gelisim inkisaf edecektir.hadi hayirlisi..
"özgünlükten uzak kürtçe, artık orijinal bir dil kabul ediliyordu ve bu dile elbette ki bir shakespeare gerekliydi" sözüyle başlayan, uzun bir hikayedir sevdiceğim.