bugün

başrollerini mazhar alanson ve ali poyrazoğlunun paylaştığı izlemesi oldukça keyifli fantastik türk filmi.Konusu kısaca ünlü olmak isteyen bir müzisyenin ruhunu şeytana satmasıyla gelişen komik olayları ve şeytanla yaşadığı dostluğu anlatmaktadır.fakat filmin özünde anlatılmak istenen düşünce artık insanların çoktan şeytandan dahada şeytan olmaya başlamış olmasıdır...
filmin sonuysa en az kendi kadar güzeldir...
fuat günerde filmde bir kaç sahnede bulunmuştur..filmin yönetmeni yanlış hatırlamıyorsam atıf yılmazdır..
komedi ve izlenmesi gereken bir türk filmidir.Atıf Yılmazı burdanda rahmetle anıyoruz
yıllardır türk kanallarının rağbet etmemesi yüzünden izleyemediğimiz değeri bilinmemiş yitik türk filmlerinden biridir.
dijitürk ün türk filmleri kanalında gösterilmektedir.
filmin ilk sahnelerinde mazhar ve özkan la birlikte kafede sahne alan 3. kişi şu anda tv8 de yemek ve gezi programı yapan garip adama acayip benzemektedir.*
Türk sinemasında efekt kullanımı başlığı altında son derece ilginç bir filmdir. Aynı zamanda şeytanın da aşık olabileceğini vurguluyor olabilir.
(bkz: doldum)
tarık papuççuoğlu ve deniz türkali'nin de oynadığı bir filmdir.
çok güzel filmdir, ancak pink floyd'dan mı esinlenip lsd'ye abanmak suretiyle mi çektiler acaba diye de düşünmüyor değilim.
film.

gayet keyifli bir iki saat geçirilir izlenirken. bi'takım alt metinler bulmak hiç zor değil; ama gerek de yok.
filmde ali poyrazoğlu nun canlandırdığı karakterin mazhar alansonun her istediğini önüne getirebilmesi ancak istediği gibi bir kadın oluşturamaması, her seferinde kadının ölçüyü kaçırması kadınları şeytanların bile anlayamadığını göstermiştir..

bir diğer atıf yılmaz eseri için: (bkz: ne olacak şimdi)
ayhan sicimoğlu'nun da rol aldığı filmdir.
--spoiler--
thriller tadındaki sahne cidden çok enteresandır:
http://www.youtube.com/watch?v=RbhdMDrM3oQ
--spoiler--
ayrıca filmin sonlarına doğru çalan ali poyrazoğlu ve mazhar alanson' un söylediği şarkının adını bilen varsa ve söylerse müteşekkir olurum.
filmde güzel bi sahne var ki gülmekten bi hal olmuştum. sahne bi kıraathanede geçmektedir. şeytan olan ali poyrazoğlu ile mazhar alanson tavla oynamaktadırlar. o sırada kahveci çayları getirir. giderken de şeytanınız bol olsun der. mazhar abiyle ali abinin o an ki yüz ifadesi...
dvd'si ve dvdripi çıkmıştır.
taşlanması gerken arkadaştır umreye gitmeye hiç gerek yoktur.
(bkz: şeytan taşlama)
türkiye'nin ilk (eli yüzü düzgün) fantastik filmlerinden biri.
1988 yapımı bir atıf yılmaz filmidir. başrollerinde ali poyrazoğlu, mazhar alanson ve yaprak özdemiroğlu vardır. film boyunca insanların çıkarcılıkları yüze vurulur. türk sinemasında kara mizahın en güzel örneklerinden biridir. dönemin fırsatçı tiplerini gösterip onlarla dalga geçen bir filmdir. kesinlikle dönemine göre oldukça yaratıcı ve cesurdur. izlenilmesinde fayda vardır.
mazhar alanson 'un sokakta doldum şarkısını söylediği sahnesi müthiş keyifli olan yerli film.
goethe'nin ünlü faust romanıyla benzerlikler gösteren film..
herkese renkli günler
--spoiler--

--spoiler--

Şeytanın kanadına gösterilen özen ve ses efektleri çok başarıldır. Ha Ali Poyrazoğlu arkasını dönünce ek yeri belli olmaktadır ama genel olarak bu denli sınırlı bütçeye sahip bir türk filminden beklenmeyecek derecededir.

--spoiler--

--spoiler--
an itibariyle planette türkte.
Planet turk de an itibariyle yayinlanan eglenceli filmdir.

Daha once de izlemistim.

Guzel yani izleyin iste.
Mazhar alanson un sokakta doldum şarkısını söylediği sahne çağın ötesindedir.
Türk sinemasının fantastik kurgu anlamında en iyi ve yaratıcı filmlerinden birisi. Belki hollywood da benzer nitelikte "Lamba Cini ve insan" arasında ki absürd filmleri anımsatıyor olabilir ama hem çekildiği yıl hem de konusu itibariyle bir etkilenme olduğu düşünülemez. Hemen hemen filmin tamamı bize özgün bir içerikte. Bir ara dost olan şeytan ve insanın bir süre sonra ters düşmeleri ve alt etmek için ülkemizde kullanılan deyimler güzel olmuş.
izlemenizi önereceğim, sinemamızın iyi, özgün ve keyifli yapımlarından.