Bu zamana kadar hep Arduino UNO R3 ile çalışmıştım ama internette gezinirken bir bakayaim başka modeli derken Mega ADK modelini görüp baya ilgimi çekmişti Türkiye'de bu modellerden arıyorum eğer bulamazsam son çare Çin'den getirmek olcak diğer modellere bakmak isterseniz https://devrekarti.com/ar...cesitleri-ve-ozellikleri/
arduino bir mikrodenetleyici geliştirme platformudur.
temel olarak Atmega mikrodenetleyicileri kullanır , mikrodenetleyicinin pinleri kolaylıkla erişilebilir hale getirilmiş boardlar halinde piyasaya sürülmüştür.
ekstra modül ve shield ekosisteminin genişlemesi sayesinde elektronik bilginiz olmasa bile elektronik devreler yapabilir , programlayabilirsiniz.
şu sıra ücretsiz seminerini Ankara'da vereceğim diye günlerimi yiyen alettir kendisi. raspberry değil ama yine de çok kullanışlı. Akıllı ev sistemi, otomasyon araçları, robot evet robot bile yapabilirsiniz. Seminer sonunda zaten öğrenen akıllı kol tanıtımı falan yapacaklar. Çok zor değil kodlaması c bilirseniz gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Şimdiden buna yoğunlaşın bir akıllı ev sistemi muazzam para ediyor. Ve size masrafı taş çatlasın 500 lira civarı olacak. bu arada cidden seminere gelmek isteyen olur ise mesaj atabilir, bizim şirketin bilgilerini atarım.
"Pi"
Diğer ülkelerde öğrencilerin becerilerini geliştirmesi için kullanılan elektronik kart.
Bizim ülkemizde bu kart ile gelir sağlamak için karta uygun bir program geliştirerek piyasaya sürmek oluyor.
Amacı farklı kullanılan mini sistem.
Ögrencilerin bitirme ödevlerinin vazgeçilmezi işşiz kalan mekatronik mühendislerinin internette ve reelde arduino popülaritesi ile ile iş imkanı bulduran programlanabilir karttır.
Kaynak kodları, kart şemaları vs internette yığınla bulunur.
Uğraşması hem zevkli hem sinir bozucudur reel hayatta pek işe yaramaz prototipleme amaçlı sınırsız icat, ürün yapabilirsiniz.
2005 yılında italya'da beş arkadaşın üniversite bitirme ödevi olarak yaptıkları mikrodenetleyicidir. fedakar italyanlar arduinonun kodlarını açık olarak paylaşmışlardır ve yasal olarak da herkes bunu üretebilir.
arduinonun elektronik şeylere merak duyanlar ve tasarımcılar için icat edildiği söylenir. her ne kadar büyüleyici projeler yapabilseniz de bir rasberry değildir.
arduino 2 tane komutu çalıştırabilir, tercih edilmesinin sebebi diğer ürünlerin amaca göre çok geniş olmasından dolayıdır.
edit: kendi kodlama arayüzü mevcuttur ama c veya oop tarzı yazılım arayüzleriyle de kullanılabilir. zaten artık her şeyin dönüştürücüsü var. elektronik mühendisliği sektörü için çok basittir. ancak evde hobi olarak veya karmaşık sistemlere geçmeden evvel alıştırma olarak iş görür.
italyada bir grup üniversiteli tarafından üretilen bir çeşit mini bilgisayar. elektroniğe ilgi duyanlar için eşsiz bir çalışma aracı. ayrıca açık kaynaklı olması ayrı bir güzellik.. artık bunun bir ilerisi olan pic yi almayıda düşünüyorum.