burnu akan gözü yaşaran nezlelere bile antibiyotik yazan doktor bozuntuları yüzünden mikropçuklar direnç geliştiriyor yakında öksüre öksüre ölürüz inşallah.
sürekli kullanılmaması gereken ilaçlardır. bir süre sonra virüslerin bağışıklık kazandığını ve önemli bir hastalıkta kullanıldığında işe yarayamayabileceğini okumuştum.
gelişmemiş, eğitim düzeyi düşük toplumlarda kullanımı yasaklanması gereken küf temelli maddedir. kullanımında belirli prosedürlere uyulmadığı takdirde, faydadan çok zarar getirecektir.
antibiyotik tedavisi uzman hekimin belirlediği süre zarfı içerisinde ve düzenli kullanımla uygulanır, akabinde hastalığa neden olan bakteri ölür. yanlış ya da eksik kullanım sonucu tedavi süreci tamamlanmazsa sözkonusu bakteri ölmez, ölmediği için de söz konusu antibiyotiğe bağışıklık kazanır. bağışıklık kazanmış bakteri daha sonra farklı taşıyıcılara bulaşır, ve siz antibiyotik tedavinizi gereğince tamamlamış dahi olsanız başka bir taşıyıcının bünyesinde sözkonusu ilaca bağışıklık kazanan bakteri sizi yeniden hasta edebilir ve akabinde kullanacağınız ilaç da bir fayda sağlayamaz.
bu ciddi bir konu, zira tüm insanlığı tehdit etmekte. ilaç sektörü durmadan yeni antibiyotikler üzerine çalışmalar yapıyor ve yeni antibiyotikler üretiyor da. fakat üretilen her daha güçlü antibiyotik, daha da güçlenmiş bakteriler demek. korkarım bir gün bakterilerin gelişimi önünü alamayacağımız bir düzeye gelecek ve bizim ilaç sektörümüz sınıfta kalacak. işte o zaman -sevdiklerinizi boğaz ağrınız geçti diye tamamlamadığınız antibiyotik tedavileriniz yüzünden kaybettiğinizde-, prospektüs okumayı anlayacaksınız.
bir taraftan iyileştirirken bir taraftan da bağırsaktaki yararlı bakterileri öldürüyor.. şeker gibi zırt pırt kullanmaya gerek yok.. ve antibiyotik tedavisi bittikten sonra kefir içmek bağırsaklar için daha faydalı.
geçen sene doktorum tonsilit için bir antibiyotik vermişti, ilaçlarla pek haşır neşir bir insanım ve çeşitli antibiyotikler aldım lakin o geceyi unutamıyorum. ilacı aldıktan saatler sonra bildiğiniz o kütük tabir ile mal yani kastettiğim tepkisiz, duygusuz, hissiz, halsiz, tabiri caizse felçli gibi hareketsiz bir şekilde yatağımda tavanı seyrettim. kendi hal ve hareketlerimden vücüdumun istemsizce kendimden bedenimden ardışık hareket etmesinden tuhaflamaya başladım. o geceyi nasıl sabah ettiğimi pek hatırlayamıyorum ama o ilacı bir iki tane aldım ve sonraki günün akşamına epey bir dinçdim. şimdi hala o ilacın ismini hatırlamaya çalışıyorum.
antibiyotik kontrolsüz kullanıldığında hisseyetsiz bir şekilde öldürebilen bir zehirdir.
Bir haftadan fazla tüketiliyorsa ve sık tüketiliyorsa hastalığınız tekrarlıyorsa işitme kaybı riski oldukça fazladır kontrol ettirilmesi önerilir uzman konuşuyor dinlenmeli.
Kullanımı konusunda sağlık bakanlığı ve dünya sağlık örgütünden farklı düşünüyorum. Hastayı iyi ederse antibiyotik iyi ediyor. Öteki türlü hiç evden çıkmadan 5 gün yatmak gerekiyor.
soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonu, grip, nezle gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçtır.
herhangi bir şekilde hasta hissederseniz doktora gitmek için yorulmadan, evde ne kadar antibiyotik varsa içiniz. başka türlü hastalık uzun sürmektedir.