anksiyete bozukluğu

entry526 galeri11
    1.
  1. korkuyla ilgili kaygı ya da rahatsızlık durumu.
    anksiyetenin nesnesi, korku nesnesinden daha belirsizdir.
    31 ...
  2. 2.
  3. hepimizin zaman zaman içinde bulunduğu ruh hali. ingilizcede anxious sözcüğü bu ruh durumunu anlatmak için kullanılır* korkudan farklı olarak anksiyetede kaygı vardır,örneğin birkaç saat sonraki sınavımızdan korkarken, gelecekte ne iş yapıyor olacağımız hakkında kaygı duyarız. bu kaygı iyice depreşip kalbimizi pıtır pıtır attırdığında da nur topu gibi bir anksiyetemiz olur. üzerinde düşünüp optimist bir çözüm bulana dek kendini tekrarlar*
    17 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. çocukluk ya da ergenlik döneminde yaşanmış fakat üzeri örtülmüş şokların daha ileriki dönemlerde (özellikle de erken erişkinlik döneminde) patlak vermesiyle meydana gelir. genellikle şiddetli krizlerle ortaya çıkar. öte yandan tasvirin gidişatında da anlaşılacağı üzere herkesin kolay kolay başına gelebilecek bir rahatsızlık değildir.
    diğer taraftan kendini marjinal göstermek uğruna maymun eden yurdum gençliği (ki büyük bir çoğunluğu da kendini emo ya da gothic olarak adlandıran nohut beyinli kotiklerdir) daha farklı görünmek adına bu hastalığı yaşadığını iddia ederek gayet ciddi olan bu hastalığı ayağa düşürmüştür.
    16 ...
  7. 5.
  8. korku ve kaygı kendi memesinin oburudur.. (Bilge KARASU)
    8 ...
  9. 6.
  10. psikiyatride kullanılan ve de 'sıkıntı' anlamını veren sözcük olup, toplum içerisinde birçok kişinin yaşamasına sebebiyet veren farkında olunmayan rahatsızlık...
    4 ...
  11. 7.
  12. aslı anksiyete bozuklugu dur. altı aydan az olmamak üzere tedavi edilebilir. bi nevi yeter oyalandıgın artık hayata dönsen uyarısıdır. bi çok insan bunu yasar ancak farkında olmadan atlatır. kimileri bu dönemde hiç cesaret edemeyecekleri şeyleri dur bakıyım bu neymiş diye yapmaya kalkar ve hatta yapar. psikolojik rahatsızlıkların en basiti ve %99 çözümlenilebilinenidir. gecer. Gecicidir. (bkz: zaten ne gecici değildir ki..)
    10 ...
  13. 8.
  14. Depresyon ve somatizasyon belirtilerinin görüldüğü ve bireyin sağlık, adaptif davranış ve beceri kaybı yaşadığı tanı kümesidir. kadınlarda daha çok görülmektedir. anksiyete bozuklukları:

    1)Panik Bozukluk

    2)Yaygın Anksiyete Bozukluğu

    3)Sosyal Fobi

    4)Özgül Fobi

    5)Obsesif Kompulsif Bozukluk

    6)Posttravmatik Stres Bozukluğu

    7)Akut Stres Bozukluğu
    4 ...
  15. 9.
  16. sartre'a göre, özgür olmanın neden olduğu durumdur.
    12 ...
  17. 10.
  18. kişinin işlevselliğni bozduğu,kafasını meşgul ettiği ölçüde patolojiktir..yetiştirilme tarzının büyük etkisi vardır..kişinin isteği ve çevresindekilerin desteğiyle aşılabilecek bir durumdur.
    7 ...
  19. 11.
  20. birinin süresiz terlik giyeceği tutar yukarı katta..
    5 ...
  21. 12.
  22. amigdal' e kaydedilen sıkıntı verici uyaranlardır, kültürden,yani bilişsel beyinden yani korteks' den gelmezler.karşılığında en hayvansal tepkilerimizi veririz. * *
    3 ...
  23. 13.
  24. 2 senelik pskolojik destek sonucunda üstüme vurulan damga. Gereksiz moral bozukluğu ve gereksiz kaygı. prozacla önlenmeye çalışılır.
    11 ...
  25. 14.
  26. 15.
  27. 16.
  28. uygarlığın huzursuzluğudur.

    froyd der ki, "uygarlık, bireyin tehlikeli saldırganlık arzusunun üstesinden, bireyi zayıf düşürerek, silahsızlandırarak ve bireyin tıpkı işgal kuvvetlerince ele geçirilmiş bir kent gibi, iç mercilerce gözetlenmesini sağlayarak gelir"..ne kadar uygarlık o kadar çok anksiyete yani..
    8 ...
  29. 17.
  30. belli bir dozda anksiyete normal hatta hayat kurtarıcıdır ancak anksiyete bozukluğu denen hastalık ise anksiyeteyi kontrol edememe halidir ki titreme, aşırı kaygı, sıkıntı, terleme, mide spazmları vb. etkileri ile kendisini gösterir. bu hastalık hafife alınmayıp doktora -psikiyatrist- gidilip tıbbi destek alınmalıdır. düzenli bir yaşam ve tıbbi destekle kısa sürede çözüme ulaşılıp eski normal yaşantıya dönülebilir.
    2 ...
  31. 18.
  32. Anksiyeteyi, kaygı, sıkıntı, bunaltı, endişe olarak da adlandırabiliriz. Anksiyete yaşayan kişi bu durumu "kötü bir şey olacakmış hissi", "hoş olmayan bir endişe hali" ya da "nedensiz bir korku" şeklinde ifade eder. Korku, dışarıdan gelebilecek kaynağı belli gerçek bir tehlike karşısında ruhsal ve bedensel olarak verilen bir tepki biçimidir. Böyle gerçek bir tehlike ile karşılaşan kişi şiddetli bir korku duygusuyla beraber fiziksel tepkiler de gösterir: kalp çarpıntısı, titreme, terleme, gözbebeklerde büyüme, ürperme, v.b. gibi. Anksiyete de kişi sanki kötü bir şey olacakmış gibi nedeni belirsiz bir endişe hisseder. Anksiyete, nedeni hakkında net bir bilgimizin olmadığı, içsel bir tehlike ya da tehdit karşısında gösterilen psikolojik bir tepki olmasına rağmen, korkuda olduğu gibi bedensel belirtilerin eşlik ettiği bir durumdur. Bu durum çok hafif bir tedirginlik ve gerginlik duygusundan panik derecesine kadar varan değişik yoğunluklarda yaşanabilir.

    Anksiyetenin en iyi tanımı, somatik belirtilerin de eşlik ettiği, normal dışı, nedensiz bir tedirginlik ve korku halidir.

    Anksiyete sık yaşanan, herkes tarafından zaman zaman hissedilen bir duygudur ve her zaman bir hastalık belirtisi olarak düşünülmemelidir. Okulun ilk gününde, hoşlandığını biri ile ilk randevuda ya da yeni ve değişik bir durumun başlangıcında anksiyete duyulması normaldir.

    Normal anksiyetenin organizmayı uyarıcı, koruyucu ve motive edici özellikleri vardır.

    ancak 6 aydan fazla ve sürekli tekrar ediyosa tedavi olmanız gerekir. Hafif bir anti-depresan ile normal hayata dönülebilir. (bkz: lustral) ilacların dısında maalesef kişisel caba göstermek gerekir. korkmayın,atın kendınızı dısarı hemen ve yokmus gibi davranın.
    7 ...
  33. 19.
  34. kaygı, endişe, korku, üzüntü durumu.
    3 ...
  35. 20.
  36. için derinden derinden sıkılmasıdır. insanın midesi bulanırken hiç bir şeye konsantre olamaması, ne yaparsa yapsın bulantının geçmemesi, her an onu hissetmesi gibidir. kişinin çözmekte yetersiz kaldığı problemleri sonrası ortaya çıkar, ileri durumlarda titreme, nabzın yükselmesi, bağırma isteği duyulur. aklı düşüncelerden arındırmak, uykuya dalmak oldukça zordur.
    8 ...
  37. 21.
  38. diş tedavisi için giden hastalarda gözüken endişeli hal.
    3 ...
  39. 22.
  40. canlılarca deneyimlenen kaygı, korku, gerilim, sıkıntı halidir.
    5 ...
  41. 23.
  42. 24.
  43. geçtiğini, kurtulduğunuzu düşündüğünüz bir anda, basit bir heyecanlanmayla tekrar ortaya çıktığında insanın içindeki yaşama sevincini öldüren lanet, şerefsiz, orospu çocuğu rahatsızlık.
    13 ...
  44. 25.
© 2025 uludağ sözlük