ad-hoc bağlantıları görmemesiyle dizüstü bilgisayarındaki 3g bağlantısını tabletine paylaştırmak isteyen kullanıcılarda büyük hayal kırıklığı yaratan mobil işletim sistemi. ios bile bağlanıyor bu ağlara, hakikaten çok ilginç.
robottan başlayıp telefona kadar düşen bahtsız terim.
tıpkı 2000 yılında uçan arabalara bineceğiz beklentisi gibi bişey. bırak uçan arabayı park ve trafik sorunu yüzünden normal arabaları bile çektik garaja. çııkmadan evvel bayağı bir planlama yapıyoruz. köprü kaçta az yoğun olur, millet kaçta işten çıkıyor vs.
ilk sürümüyle son sürümü arasında dağlar kadar fark bulunan Google'ın fevkalade (benim açımdan) bir mobil işletim sistemidir. Linux üzerine kurulmuştur.
güç tüketimi konusunda ciddi problemler yaşadığını düşündüğüm işletim sistemi.
öncelikle genişleyen ve çözünürlükleri artan ekranlar , daha hızlı işlemciler , çeşitli sensörler derken gereksinimlerin inanılmaz arttığının farkındayım ancak bu şekliyle kullanmak bana hiç mantıklı gelmiyor.
sony neo v , samsung galaxy s3 ve alcatel 890-d kullanmış biri olarak alcatel hariç hiçbirinin kullanılabilir olduğunu düşünmüyorum. günde 2 kez şarj isteyen bir telefonu kim ne yapsın ? milyon tane uygulama milyon tane özellik kapalı bir telefonda kullanılamıyor malesef.
google' ın bazı düzenlemeler yapması gerektiği işletim sistemidir bence. yani piyasaya baktığımızda içinde android os olan yüzlerce telefon var. ama hepsinin ekran boyutu, işlemcisi vs vs farklı. misal en gelişmiş bir telefonda da android' in son sürümü var ama ondan kat kat düşük telefondada android' in son sürümü var. ee durum böyle olunca iki telefondan da aynı performansı göremiyoruz. mesela samsung galaxy siii' te android son sürümü yüklü ama bir tanıdığımın turkcell' den aldığı telefonda da son sürüm android yüklü. belki bir iki güncelleme turkcell' in telefonunda eksiktir ama genel olarak androidin en son işletim sistemine sahip ama bir galaxy siii' ün yaptığını yapamıyor haliyle çünkü donanımı bunu kaldırmıyor. aynı işletim sistemine sahipler ama birinin desteklediği uygulamayı biri desteklemiyor. işte bence apple/ios bu konuda android' ten çok çok üstün.
bence google burada devreye girerek cihazlarında android kullanmak isteyen markalara şartlar koymalı. misal senin ekranın şu kadar, hafızan vs. şu kadar sen bu cihaza android' in bu sürümünü yükleyebilirsin daha üstüne izin yok demeli. çünkü bir marka gidiyor dandik telefonuna güzelim android sürümünü yüklüyor ama telefon kapasitesi gereği bunu kaldıramıyor böyle oluncada android gözden düşüyor.
kaç sene evvel çıkmış iphone 3gs ios 6 ya güncellendi ama yaz aylarında yani bir kaç ay önce çıkan turkcell' in android son sürümü içeren telefonu 3gs' e göre çok ama çok daha yeni olmasına rağmen müthiş kasma yapıyor 3gs' e kıyasla. ee senin telefonun bunu kaldırmayacaksa neden onu yüklüyorsun ki içine? neden android' i kasma yapan, ağır bir işletim sistemi gibi gösteriyorsun?
google bu konuya bir el atarsa uygulama, oyun geliştiricileride rahatlar bence. mesela google 3-5 inç arası ekrana, şu kadar hafızaya, çekirdeğe vs sahip cihazlar sadece bu sürümü yükleyebilir dese, geliştiricilerde bunları baz alarak uygulama, oyun yaparlar ve sonunda büyük ekranda garip duran, küçük ekranda başka bir sorun çıkartan uygulama/ oyunlardan kurtulunmuş olur.
yani kısacası android yukarıda bahsettiğim haliyle bence ios ile yarışını kazanamaz. app store' a girdindiğine acaba bu uygulama iphone' uma uygunmudur diye düşünmüyorsun çünkü biliyorsun ki uyuyordur. ha belki iphone 4 öncesi modellerine sahip olanlar bunu yaşıyordur bilemem ama android' de yaşandığı kadar değildir diye düşünüyorum...
sony xperia u isimli telefonda bulunan işletim sistemi. bu telefonda giriş ekranında yani menüde klasör nasıl oluşturulmakta bilmemekteyim. yardımsever yazarlara duyrulur.
telefonum n73. wifi gibi en önemli özellik yok. android ve wifili telefona sahip olmak istiyorum. Diyaliz hastası olmam nedeniyle çalışıp alamıyorum. Ben bir teknoloji sever insanım. Saydığım özellikte telefonundan memmun olmayanlar telefonunu bana hayrına verebilir.
Gerek sözlük sitelerinde
gerekse forumlarda androidli
telefonlar övgüyle
bahsediliyor. Kendim symbian
kullanıcısı (nokia n73) olarak
androidi çok merak ediyorum. Hiç androidli telefon
kullanmadım. ilerde almayı
düşünüyorum. Symbianda
adam akıllı uygulama yok, öldü
diyorlar. Android son yıllarda
popüler oldu. Sevgili yazarların bu işletim sistemini tam olarak anlatması rica olunur.
öyle gerizekalılar var ki bunu kullanan insan şaşar nasıl telefonu almış. adamlar gitmişler eğlencelik bir uygulamayı indirip "çalışmıyo yaaaa" diyor. beynini siktiğim, telefonun ekranında güneş paneli mi var şarj etsin, x-ray tarayıcısı mı var ki kemiklerini göstersin.
kod adlarına sahip sürümleri olan işletim sistemi. astra ve bender kod adları çoğu yerde geçmiyor.
edit:bazı yerlerde,
1.0:apple pie ve
1.1:banana bread kod adları geçsede bir teknoloji sitesinde bulduğum yazı şöyle,
''The first two versions of Android actually did have an unofficial codename (not used for trademark reasons), which was more Android related than the desserts are. They were respectively Android 1.0 Astro and Android 1.1 Bender. And thats also why the first dessert has been chosen with the letter c.''
ha siz siz olun benim gibi kod adlarına takılmayın,keyfinize bakın.
symbianı alt üst etmiş işetim sistemi. kaç yıllık siymbian hastası olan ben bile android'e geçtiysem android için kısaca "mükemmel" sözcüğünü kullanabiliriz.