doymak bilmeyen aç bir köpektir.
işlemcisi, rami bilmemnesi ne kadar iyi olursa olsun bu arkadaşa yetmiyor. 1 sene 2 sene sonra alet komaya giriyor ıkınmaya başlıyor.
bende eskiden apple dan nefret eden birisi olarak konuşuyorum.
şu ios 7 ile baya sıçmasına rağmen yinede aldığın telefon aldığın hali ile eğer düşürüp falan kırmazsan hemen hemen sadece %5 civarı bir performans kaybı ile ilk günkü gibi çalışmaya devam ediyor...
kardeşimde iphone 3gs var. aletin kasa çatlaklarla dolu, ekran 2 kere kırıldı, ama yazılım çatır çatır çalışıyor. tabi ki yavaşlama var ama toplasan %20 yoktur bile.
diğer taraftan galaxy note 2 ler galaxy s3 ler falan çoktan mefta oldu.
şu gün telefon alıcak birisi için, şayet diyorsanız ki telefonumu 1 kere alır 3-4 sene kullanırım...iphone en iyisidir.
yok her sene tel değiştiricem ben para bok gibi, git android al.
Linux un mobil işletim sistemleri alemimi darmaduman eden işletim sistemi. Uygulama geliştirmek için en temel dil olarak javayı seçmesi büyük bi avantajı.
bu entrynin yayınlandığı an itibariye açıklanan verilere göre:
Akıllı telefonlar içinde android kullanım oranı: %80
akıllı akılsız tüm telefonlar içinde android kullanım oranı %44
mart 2014'te bir ay içinde 300 milyon tane aktifleştirilen işletim sistemi
Android benimle ne demek la..? Androidsiz telefon mu kaldı piyasada..? Birde özeliklere bak radyo ve müzik dinleme varmış. Samsung, iphone gibi şirketler göz taramalı, parmak izli özellikler yapar. Nokia hala radio dinleme özelliği peşinde.
gömülü bir işletim sistemi. bugünkü popülerliğinde ya da ilerleyişinde, zamanında ıphone a parası yetmeyip "ben ztn ıphone sevmyrum cınm yha." diyerek samsunga yönelen mobilsever genç kızların büyük payı var aslında.
önüne gelenin app. yazabildiği işletim sistemi. bilmem kaç yüz bin tane uygulaması varmış da onunla övünenler allah iyiliğinizi versin ne diyeyim. bir ben kaldım işte. yakında yazayım da bir app. mağazanıza bir uygulama da ben ekleyeyim.
bellek organizasyonu kötü. onun dışında telefonu çok iyi olmayanlar kasma, donma vb sorunlar yaşarlar. tabi bu sorunlar fixlenebilir sorunlar ama her ne olursa olsun ben kendini kurtarmak için sürüye kapılmayıp duruşunu koruyanlardan yanayım. nokia da onlardan biri. denize düşeni. ama yılana sarılmayanı. kendini akıntıya bırakanı.
nokia, symbian belle ile sabredip kendini microsoft'a teslim edene kadar iyi dayandı. benim gibi on yıllık bir nokia kullanıcısı da tam nokiadan vazgeçip android tabanlı bir telefon almayı düşünürken windows phone un ortaya çıkışı ile yeniden kafası karıştı. evet nokia bence de son bir şansı daha haketti.
son beş altı senedir artık akıllı telefon havasından da uzaklaşıp gitgide bilgisayarlaşan telefonlar çıkıyorsa ve microsoft da ortalarda gezinip "ben de varım beyler" diyorsa. bence diğer işletim sistemleri windows karşısında çok uzun süre dik duramaz. büyük konuşmayayım, dik dursa bile iki sene içerisinde windows phone android'in önüne geçecektir. cihazın performans ya da kapasitesi sikinde olmayan tek tük entelektüel ios kullanıcıları her zaman olacak. onlar ayrı. ama artık önüne gelen cihaza verip, önüne gelenin elinde olup, orospuya dönen androidden insanlar zamanla soğumaya başlayacak. ben daha elime almadan soğudum. bir işletim sistemi kendini bu kadar çok teslim etmemeli. ama yine de iyi işler başardı. kendisini tebrik etmek gerek.
güncelleştirme yaparak intihar edebilen işletim sistemi. bunu yazan yazılım mühendisleri kör oldu. alete gelen güncellemeyi yaptıktan sonra telefon açılmamakta inat etti. herhangi bir biçimde tepki vermiyor. hani alışmıştım kasmasına, kendini kapatmasına ama bu kadarı da fazla. siktiğimin işletim sistemi ilk ve son olacak bu kullanışım efendim.
Insanlarin yazilim kiyaslamayi bilmedigini gosteren isletim sistemi. IPhone sarji iyi gidiyor diyen var.
4.x ile birlikte ios 7.x serisinden daha iyi kullanici deneyimi sunandir.
Tus kilidi aktifken gelen aramayi ios ile sessize almak ciledir. Isletim sistemi seviyesinde geri tusu yoktur ios ta androidde ise standarttir.
olmamış olan işletim sistemi. bugün iphoneumu değiştirip yeni bir telefon alayım dedim, aklıma direk g2 ile note 3 geldi donanım olarak bayağı bir üst 3 gb ram var bizim eski bilgisayarda 3 gb ram yoktu her neyse ikisi açık telefon koyuyorlar denemek için aldım elime bir kere malzeme ofsayt onu geçtim gelelim sistemlere. şu an kullandığım sistem iOS 7.1 zehir gibi mübarek çok stabil ve dehşet hızlı. gel gelelim şarj sıkıntısı var meretin. zaten telefonu değiştirmek istememde ki tek sebep buydu. şarjı az gidiyor. her neyse android aldım elime görsel olarak uçmuş, cafcaflı birşey falan widgetler falan ekran olmuş 37 ekran televizyonlar gibi tamam abi dedim on numara cihaz. sonra performans testlerine baktım açıyorum bir sürü uygulama cihaz şaşmaya haliyle kasmaya başladı. deli oldu cihaz zaten stant malı olduğu için ne varsa atmışlar içine, şişmiş sonra ne mi oldu alamadan döndüm. sakın denemeyin bir iOS kullanıcı iseniz eğer android e alıştırsanız sorun yok.
android ile ilgili ilginç bir hikaye; söylenene göre Andy Rubin ve ekibi Android'in gelişim aşamasında para sıkıntısı çeker ve gerekli maddi desteği elde etmek için samsung a başvurur. Samsung, alay edip teklifi geri çevirir. ekip bu sefer Google'da destek ister ve 50 milyon dolar alır.
Samsung android'in başarısını gördüğünde ezikliğini sindirmek için tizen'i geliştirmeye başlar ama elbette piyasa Android'in olmuştur.
andy rubin tarafından dünyanın hizmetine sunulan işletim sistemi.
kendisi bu sistemi önce taa kore'ye gidip samsung'a tanıtmış lakin pek alaka göstermemiş samsung.
sonra lary page'e tanıtmak üzere ameriganyaya doğru yol almış. lary page abimiz çok etkilenmiş. maddi destek çıkmak yerine gelin len keratalar ne istiyosanız yapın google çalışanı olun, kendi kendinize patronluk yapın demiş.
ironik olan ise samsung'un gelinen noktada android'in en büyük müşterisi olması.
kaynak: Fred Vogelstein'ın kaleme aldığı "Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution"
yüzyılın nimetidir. lan ben lisedeyken vga kameralı bir telefon ile okula gelene kral gözüyle bakardık. şimdi ki teknolojiye bakınca hayretler içerisinde kalıyorum.
kesinlikle linux tabanlı olmayan işletim sistemidir. linux kernelini yalnızca ama yalnızca android'e özel kodlanmış kapalı kaynak sürücüler ile belli başlı donanımlara erişmek için kullanır. bunun dışında üst katmanda kalan herşeyi dalvik * halleder onun üstü de javadır. hiçbir zaman linux distrosu olarak kabul edilmemiştir zaten. ayrıca gerçek bir linux distrosu fiziksel hafızanın çoğunu kullandığında performans düşüklüğü yaşamaz. android'de ise durum windows'dan farklı değildir. ram kullanımı artar artmaz ve sistem performansını kaybeder. kullanılan fiziksel hafıza genel olarak kötü kodlanmış uygulamalar ve donanım canavarı framework'ler (touchwiz) tarafından çöpe atılmaktadır.
linux işletim sistemlerinin temel kuralı olan "unused ram is wasted ram" ilkesine uyarak kullanılmalıdır. yani "yok efendim 30mb boş ram kalıyor telefonum çok kötü" mantığından kaçmak lazım.
google'ın mobil cihazlar için geliştirdiği linux tabanlı işletim sistemi. stabilite bakımından bir ios 6 olamasada fakirlerin tek umudu samsung cihazlar için geliştirilmiş en iyi işletim sistemidir. pc'ler için tasarlanan windows 7 gibidir.
blackberry'yi piyasadan silip atan ios ve android işletim sistemli cihazlar şu an neredeyse hepimizin hayatında. ne kadar iyi bir şey olduğu tartışılsada artık "android" cihazlar kolumuza gözümüze ve cebimize girmiş durumda.