symbianı alt üst etmiş işetim sistemi. kaç yıllık siymbian hastası olan ben bile android'e geçtiysem android için kısaca "mükemmel" sözcüğünü kullanabiliriz.
valla uyuz olmaya başlıyorum karşim. telefonumu iphone 4s ile eşleştiriyorum daha iyi ama andır android ile sistem zükülüyor resmen. yavaş değil ama ios daha akıcı. ayrıca bir bakıyorum hiç çalıştırmadığım programlar ram harcıyor. o yüzden gerizekalı la bu android, zaten işletim sistemi yaptığın vakit terminatör gibi bi şey yapıcaksın. android ne lan çöp tenekesi gibi.
bir de tutturmuşlar çok kişiselleştiriliyor. ne yapsan 3-5 gün sonra sıkılacan, ileri derecede değiştirmek istersen root atman gerekir onda da garantiden çıkar telefon.*
bu arada dark knight'ın oyunu çıkmış, android için 1.8 gb, ios için 800 küsür mb biri bunu açıklarsa çoheyi olur.
Geleceğin vazgeçilmez teknolojisidir. Açık kaynaklı bir işletim sistemi olduğu için geliştiricileri ve kullanıcıları yeterince memnun eder. Yakında hayatımızın heryerinde kullanılcak sistemdir.
adobe 15 temmuzda flash playerı googleplay'den çekiliyormuş. apple'a karşı en büyük silahı flash player olan google neyine güvendi anlamış değilim. bakıyoruz android html5 , apple'a bakıyoruz e oda html5 kullanıyor. bu gibi detaylara önem verilmedikten sonra andoid'e oranla çok daha stabil çalışan bir işletim sistemi varken neden android tercih edilsinki. yemişim açık kaynağını.
Android 4.1 Jelly Bean güncellemesiyle birlikte flash player desteğinin kalkması fiyaskoyla sonuçlanabilir. Zira androidin ıphone karşısındaki çok çok bariz üstünlüğü konumunda olan ve sırf bu flash zamazingosu nedeniyle telefon değiştiren inanılmaz bir kitleye sahipken böyle bir riskin alınması ya da alınmak zorunda kalınmasının sonuçlarını merakla bekliyorum.Şimdilik bu güncellemeyi yapmayacak kullanıcıların sayısı da hafife alınacak gibi değil...Ayrıca 15 hazirana kadar fp'yi yüklediniz yüklediniz daha sonra play store'da bulmanız da mümkün olmayacak..duyurulur..
samsung un sıçmış olduğu bada dalgasına aldanıp bir süre kıvrandıktan sonra radikal bir kararla kendimi andoidin kollarına bırakıverdim. herşey iyiydi hoştu oyunlar programlar gırla gidiyordu. ağlatıyorduk marketi indire indire. ücretli uygulamaları nette küçük araştırmalar sonucu bedavaya yüklüyoruz falan çoşuyorum yani. günler günleri geceler geceleri takip ederken gözbebeğim olan hatun kişi, bi adet ipod touch hediye ediverdi al oyna diye.. ios ile tanışınca dedimki android yalan aga. tamam iyisin hoşsun ama bir ios değilsin.
istediği kadar açık kaynaklı olabilir, sınırsız özgürlükde olabilir. sorsan sanki herkes yazılım geliştirici, herkes rootmaster anasını satım.
dünyanın en iyi mobil işletim sistemi olmayan işletim sistemidir. bu işletim sistemine sahip telefonlar android'in güncellemelerini veya yeni sürümlerini sorunsuz ve kolay bir şekilde almaya başlamadan ios'un altında kalmaya mecburdur. apple iphone 3gs'ye bile ios 6'yı veriyorsa yeni sayılacak android telefonum nasıl olurda yeni android güncellemelerini alamaz, anlayamıyorum.
ios'tan net bir şekilde geride olduğu tek bir alan bulunan işletim sistemidir o da arayüzdeki akıcılık. türk kullanıcısının anlayacağı dille: dokunmatik hassasiyeti.
ios arayüzü yağ gibi akıp giderken, android arayüzü sanki parmağınızı biraz gecikmeli takip ediyor gibidir. bu her yeni cihazla ve sürümle biraz aşılsa da, samsung galaxy s3 ün arayüzü, iphone 3g'nin arayüzü kadar akıcı değil hala malesef.
diğer her konuda bence ya android öndedir ya da belirli bir üstünlük yoktur.
her ne kadar, 'google tarafından geliştirilen mobil işletim sistemidir' denilse de,
buzdolabından, otomobile kadar bir çok cihazın birbiri ile entegre çalışabilmesine olanak sağlar.
cebinizde ceptelefonu ile arabaya yaklaştığınız taktirde,
otomobilde bulunan gprs sizin konumunuzu algılar, yaklaştığınızı tespit eder ve kapıları otomatik açar.
yada eve yaklaştığınız da, ısıtma sisteminin yada klimanın devreye girmesi gibi de örneklendirilebilir.
Android marketteki uygulamalara abanıp gereğinden fazla indirdiğinizde 'Gelen mesaj reddedildi. Lütfen bazı ögeleri silin.' yazısıyla hayatınızı karartabilecek olan teknoloji ürünüdür.
sosyal ağları birbirine bağlama merakı senkronizasyon ve cihaz üreticilerin kaldırılması için root gerektiren uygulamaları cihazlara yüklemesine izin vermese dört dörtlük olacak işletim sistemi.
ios ile asla kapışamayacak olan işletim sistemi. sıkı bir özgür yazılım ve tabi ki linux tutkunu olarak daha önce adam akıllı ios kullanmadan android her türlü alır düşüncesindeydim. ta ki adam akıllı ios tecrübesi edinene kadar. linux iyidir hoştur her zaman kişisel bilgisayarım ve sunucum dahil her yerde benimledir ama ios mobil anlamda gerçekten androidden şu anda üstün konumda.