Açıköğretim anlamında Türkiye'nin en iyisi olan üniversite.
Aynı zamanda vize final sınavlarını il merkezine uzak belli başlı büyük ilçelerde bile yaparak ÖSYM'ye de örnek olmuşlardır.
Açıköğretimler arasında açık ara en geniş sınav ağına sahip Üniversitedir.
Sınav merkezi olan ilçeler ise şu şekildedir;
Adana / Kozan,
Adana / Ceyhan,
Adıyaman / Kahta,
Ağrı / Patnos,
Ankara / Polatlı,
Antalya / Alanya,
Balıkesir / bandırma,
Balıkesir / Edremit,
Bursa / inegöl,
Bursa / Gemlik,
Çanakkale / Biga,
Edirne / Keşan,
Hatay / iskenderun,
izmir / ödemiş,
Kahramanmaraş / Elbistan,
Kocaeli / Gebze,
Konya / Akşehir,
Konya / Beyşehir,
Konya / Ereğli,
Konya / Seydişehir,
Manisa / Akhisar,
Manisa / Salihli,
Muğla / Fethiye,
Muğla / Milas,
Ordu / Ünye,
Şanlıurfa / Siverek,
Şanlıurfa / Viranşehir,
Tekirdağ / çorlu,
Van / Erciş.
Açıköğretim anlamında Türkiye'nin en iyisi olan üniversite.
Aynı zamanda vize final sınavlarını il merkezine uzak belli başlı büyük ilçelerde bile yaparak ÖSYM'ye dahi tur bindirdiklerini düşünüyorum.
Kpss sadece il merkezlerinde malum.
Kim ne derse desin, benim memnun olduğum üniversitedir.
gençler hatırlamazlar, eskiden üniversitelerin harç ücretler vardı. 2003 de veteriner fakültesinin harcı 245.000.000 tl idi yani 245 tl.
anadolu üniversitesinin uzaktan eğitim için harcadığı para belki az olabilir (öğrenci başına düşen) sınavlar için harcadıkları para dudak uçuklatır. gözetmen, salon görevlisi, yedek gözetmen, bina sorumlusu, bina sınav sorumlusu ve bunların yedekleri, kurye nakil aracı, kurye nakil görevlisi, kurye güvenlik görevlisi, mahalinden sorumlu evrak görevlisi vs vs. kiralanan araçları hiç söylemiyorum bile.
245 milyonu dönemin kuruna çevirirsek 180 ila 140 dolar arasında bir şeyler yapıyor. 140 dolar olduğunu kabul etsek 2400 tl yapıyor günümüzde.
Bunları neden mi anlattım, bilin diye. Biz bu şartta okumuş/okuyamamıştık ta.
başta aöf'de hangi üniversiteye kayıt yaptıracağım diye düşünsem de (anadolu, atatürk, istanbul) sistemi en oturmuş üniversite anadolu üniversitesidir.
ösym'nin kpss'de dahi yapamadığı büyük ilçelerde sınav olayına anadolu üniversitesi çoktan girmiştir.
nüfusu 100 binin üstündeki çoğu ilçede sınav merkezi vardır. bu yönüyle kalbimi fethetmiştir.
sorulara çok kısa sürede yanıt alınabilmektedir.
tek kusuru eskiden ücretsiz gönderdiği kitapları maliyetten kısma yolu olarak artık sadece dijitalde sağlamaktadır.
aöf kapsamında bir laptopla sınava girip başka bir laptoptan ekampus üzerinden notlara bakmak sorun yaratır mı ? sistemde gözüküyor mudur acaba. Bilen arkadaslar mesaj atarsa sevinirim.
an itibariyle açıköğretim fakültesinin ara sınavlarının online yapılacağını duyurmuş üniversitedir. https://www.instagram.com/p/CGKYhk8hMLs/ buradan anlıyoruz ki henüz korona konusunda üniversitelerin adım atmaya pek niyeti yok.
kütüphanenin dibinde kilise çanları çalsaydı herkes sevgi pıtırcığı kesilir ne anlayışlı bir toplumuz diye içten içe sevinilirdi. ama okunan ezan olunca hop oturup hop kalkılıyor. o camiyi oraya yapana da ezanı okuyana da helal olsun diyorum.
Merkezi yatay geçiş için başvuru sonucunu bekliyorum .Başvurum kabul edilirse daha önce olduğum okulda hazırlık okuduğum kabul edilir mi yoksa tekrardan yeterlilik sınavına girmem gerekir mi .Bilen biri mesaj atarsa sevinirim
Okuduğum üniversitedir.Kendi adıma,burada hukuk düşünen varsa sadece sınavlara girmesi yeterlidir.Bir de anayasa hocamız vardır ki tüm okula bedel.Gerisi hopaşinanay öğrenciye kalmış meseleler.Akademik hayatta iyi şeyler katacağı kesindir bu üniversitenin.Ama hala ertesi gün yemek istediğin yemeğin rezarvasyonunu 3 gün önce yaptırman gerekiyor.Bu rezil ötesi bir durum.
Yeşilliği bol üniversitelerimizdendir.Yatacak,yayılacak yer çoktur.
Kütüphanesi şahanedir.
Yemekleri efsanedir.
aileden uzakta okumak isteyen varsa fazla düşünülmeden eskişehire gelinesi bir üniversitedir.
Ha Eskişehir zaten başka bir dünya.