Genelde güçlü ve çalışkandırlar. Toplumda aslında önemli rolleri vardır. Beden gücü önemlidir. Ancak amele kelimesi günümüzde hakaret olarak da kullanıldığından dolayı meslek önemsiz, vasıfsız bir işmiş gibi durmaktadır. Halbuki harç karmak, fayans kesmek, alçı yapmak gibi şeyler bir vasıf ve tecrübe gerektirir.
hakaret olarak kullananlardan tiksindiğim laftır. amele demek işçi demektir. ailesi çocukları için üç kuruş paraya sabahtan akşama kadar ter dökendir. bunu hakaret olarak kullanmak şerefsizliktir..
an itibari ile farkettiğim, ayağında kundura şarkısı ile beraber mükemmel bir uyum sağlayan günlük işçiliktir. not: mekana , oynarken topun kaçmaması tavsiye edilir.
amele emeğinin karşılığında kendisine ürettiği işe yada çalıştığı süreye göre ücret ödenen. beden işçisi veya halkımızın dilinde. ırgat rençber, veya inşaat işçilerine denir. amelelerin amele başı veya çavuşu da vardır.
Sumuguyle olay yaratan efnanelesen kisican. Ayni zamanda babasi insaatta calisanlarin bile hakaret amaciyla kullandigi kelime. Ha birde amele yanigi varki o mevzuya hic girmiyorum.
Zor iştir. Dusuk sınıf olabilir ama herkes yapamaz. Katır gibi guclu olmanız gerekir amelelikten ekmek yiyebilmek icin. Amele yuk taşıyan, ağır işçiler icin kullanılır. Sokak jargonunda her anlamda kullanılmasına rağmen saygı duyulası meslektir.