bugün

bir soru. hadislere göre hem altının erkeklere haram olmasından bahsediliyor hem de hz. muhammed'in altın yüzük taktığı söyleniyor.

görsel
ona bakarsan sana 4 kadın hakkı varken ona sınırsız...
sahabeler de içki içerdi ayet gelmeden, yasaklanmadan evvel. efendimizin de taktığı ve sonradan yasaklandığı biliniyor.
gümüş yüzük sünnet olandır.

doğru bir kaynaktan beslenmediğiniz sürece hep böyle çelişki içersinde kalırsınız.
dini konularda bazı şeyler su kaldırmaz. şakası veya acabası olmaz. bazı tereddütler de insanı küfre sokar! biraz dikkatli olun vesselam.
Altın erkeğe haram kadın da ise kadınlık hislerini arttırır. Peygamberin yüzüğü ve mührü akiktir.
Takmadı zaten.
Bir şeyin haramligini, açık ve net bir şekilde ayetle ortaya koyamayirsaniz, hadisle bu işler olmaz. Kriter şudur, peygamber kur'an'a aykırı söz söyleyemez. bununla ilgili ayetler de mevcuttur.
Takmayın böyle şeyleri.
Hz. Abdullah’ın rivayeti de şöyledir:

“Resulullah evvelâ altından bir mühür yüzük yaptırdı. Bunu takındığı zaman yazılı kaşını avucunun içine alırdı. Peygamberin elinde yüzük gören herkes kuyumculara koşarak bir altın yüzük yaptırıp parmaklarına taktılar.

Kısa bir müddet sonra Resulullah minber üzerine oturdu ve elindeki yüzüğü çıkardı. Müteakiben, ‘Ben bu mühür yüzüğü takınıyorum. Yazılı kaşını da iç tarafta tutuyorum.’ buyurdu ve bu yüzüğü elinden attı. Sonra da,

‘Vallahi bu altından mühür yüzüğü ebediyyen takınmam.’ buyurdu. Bunun üzerine parmaklarına altın yüzük takmış olan ahabîler de kendi yüzüklerini çıkarıp attılar.” Müslim, Libas ve’z-zînet.

Abdullah bin Abbas’ın rivayetine göre Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) bir zatın elinde altından bir yüzük gördü ve onu parmağından çıkardı, attı. Daha sonra şöyle buyurdu:

“Sizden biriniz ateşten bir kor alıyor da, onu eline koyuyor.”

Resulullah (a.s.m.) gittikten sonra orada bulunanlar yüzük sahibine, “Yüzüğünü yerden al da onunla faydalanırsın.” dediler. Fakat o zat, “Hayır, vallahi onu ebediyyen almam. Çünkü onu Resulullah (a.s.m.) attı.” dedi.
Erkekler için yasak (haram olan) altın yüzük, süs için, aksesuar olarak takılan altın yüzüktür."alamet, nişan, sembol" olarak takılan altın yüzük, arma, rozet vb. haram değildir. Nişan yüzüğü adı üstünde "nişanlı veya evli olanların medeni durumlarını gösteren bir nişan, bir alamet, bir belliktir ve sakıncası yoktur. (Hayreddin Karaman)

gerçi bu arkadaş, "yolsuzluk, hırsızlık değildir" filan da demişti.
"alo fetva" hattına dönmüş sözlük.
21.yy'a gelmişiz, 7. Yy'da yaşamış bir arabın altın yüzük takıp takmadığını tartışıyoruz!

Sahi, meleklerin kanatları var mı?
peygamber efendimiz hazreti muhammed sallallâhu aleyhi ve sellem, sahabelerle beraber soyduğu ticaret kervanlarından kendi ve allah celle celaluhu hissesine düşen yüzde yirmiden güzel bir altın yüzük (yüzük ü saadet) edinmiş. sahabeler hadlerini bilmeyip daha büyük yüzükler almış, işi yarışa dökmüşler. peygamber efendimiz hazreti muhammed sallallâhu aleyhi ve sellem de içerlemiş ve komple yasaklamış.
bu dünün konusu, yoruma gerek yok. Ama paranız çok da sanki tek derdiniz bu kaldı.