Bir soru. Cevap 1: Cenâb-ı Hak dünyayı imtihan için yaratmıştır. Kendi zatını bize bu dünyada gösterseydi imtihan son bulacaktı. Zira biz ateşten sakınan insanlarız. Allah'ın cemali kudretine nasıl dayanırız?
Cevap 2: Birşeyin varlığı o kadar mükemmel, güçlü ve herşeyi kuşatmıştır ki bu onu ilk bakışta görünmez yapabilir. Örneğin güneşi hayalimizde tüm kâinatı kapladığını düşünürsek bunun güneşi görünmez yapacağını anlayabiliriz. Aslında güneşin ışığı heryerdedir. Fakat bizim onun ışığına alışmış olmamız ve güneşin hiç gitmemisinden gece olmaması bizim onu görmemizi engeldir. Aynen öylede Cenâb-ı Allah'ın varlığı mükemmelliği, kudreti ve heryeri kuşatmasından farkına varamayabiliyoruz . Hâlik-ı Zülcelâl’in kudreti, ilmi ve diğer sıfat ve isinlrri, tüm kâinatı kuşattığından ve insan bu isim ve sıfatın yansımasından bir an olsun hariç kalmadığından, bazen ülfet ile gaflete düşüp çok açık ve bahir iradeyi göremiyor.
cevabi basit olan sorudur, allah her yerde gözükyor.. damarlarinda akan kanda, elindeki bardakta, denizdeki kumda, gökyuzundeki bulaahasdfasdfasdf
kendimi ciddiye alamadim bi an... cunku yok, bu yuzden görunmuyor.
insanın gördüğü ışık aralığı belli; 30 yıl sonra çoğumuz gözlük olmadan önümüzdeki yazıyı bile göremeyeceğiz. böyle sınırlı bir göz yapısıyla alemlerin Rabbini nasıl göreceksin?
araf/143: Musa, belirlenen vakitte bize gelince ve Rabbi kendisiyle konuşunca, "Rabbim, bana görün, sana bakayım," dedi. "Beni göremezsin. Ancak şu dağa bak; yerinde durursa o zaman beni göreceksin," dedi. Rabbi, dağa görününce onu paramparça etti ve bunun üzerine Musa kendinden geçti. Ayılınca, "Sen yücesin, sana yöneliyorum. Ben (buna) inananların en önde olanıyım," dedi.
muhammedin uydurduğu bir masal olmasındandır. varlık allah'a kanıt değildir, hiç bir tanrıya kanıt değildir ki doğaya bakıp şeriat görebilmek de manyak islamcı kafasından.
en basit sanatlı bir eser bile bir sanatkarı gerektirir.
bir toplu iğne bile tesadüfen oluşamazken, insan gibi mükemmel bir varlığı düşünün; hayvanlar, bitkiler, dünya, gezegenler, yıldızlar, güneş, galaksiler...