allah mı tanrı mı

entry162 galeri0
    49.
  1. Allah diyeceğine Rab diyorsun da (Rab Arapça Tanrı demektir.) Tanrı diyince mi günah oluyor? Diye sormak Lazım kimisine.
    5 ...
  2. 50.
  3. 99 isminden olmayan ve arapça bir kelime olan "rab" kullanılınca hiç gocunmuyorsunuz da, öz türkçe tanrı deyince batı özentisi mi ilan ediyorsunuz milleti?
    siz, dini şekilcilikten öteye taşıyamamış, küçük detaylarda boğulup nasıl bok çukuruna düştüğünün farkına varamamış aciz tiplersiniz. daha fazla konuşup kimsenin sinirlerini dağıtmaya hakkınız yok.
    5 ...
  4. 51.
  5. 52.
  6. Türkler tanrı, kürtler ise yüce allah der.
    3 ...
  7. 53.
  8. allah demek zor mu geliyor? tanrı deyince özgüvenin mi artıyor?

    yinede isteyen yaradana istediği gibi hitap eder tabi, karışamayız..
    2 ...
  9. 54.
  10. Tanrı kelimesi genel anlamlıdır. Putperestin tanrısı putlardır örneğin. ALLAH ise özel bir isimdir bu yüzden tanrı yerine ALLAH kullanılmalıdır.
    1 ...
  11. 55.
  12. ilahın her dinde başka adı oldu. yehova, ahura mazda, tengri, Allah... fakat gel gelelim islam akaidine göre diğer dinler ve kitapları hükümsüz ve değiştirilmiştir. ona göre amel edilemez. orda yehova deniyorsa onlara yehovadır. müslümanı ilgilendirmez. bir ilah tek yaratıcı vardır onun da adı 99 esma-i hüsnası içinden biri olan allah'tır. değiştirilmiş kitaplarda ilah'ın ismi de değiştirilmiş olabilir. bir cine ibadet edebilirsiniz.
    3 ...
  13. 56.
  14. Bir görüşe göre tanrı çok ilahlı dinlerde erkek ilah anlamına gelir. Tanrıça ise kadın ilahlara denir. Diğer bir görüşte ise tanrı yer ve gök anlamına gelen iki yapının ( tan , rı ) birleşmesiyle oluşmuş bir kelimedir. Kanımca önemli olan içten gelen anlamdır. Marjinal görünmek için tanrı kelimesini ağzına dolayanlar bana hep itici gelmişlerdir.
    0 ...
  15. 57.
  16. (bkz: arapça mı türkçe mi)

    Aynı yaratıcıya inandıktan sonra ne farkeder?
    3 ...
  17. 58.
  18. 59.
  19. rab arapça değil ibranice kökenlidir. kur'an da geçmesi değil ifade ettiği anlam önemlidir. Allah de tanrı de yaradan de fark etmez.
    0 ...
  20. 60.
  21. 61.
  22. 62.
  23. Allah daha samimi bir söyleyiş şeklidir.
    1 ...
  24. 63.
  25. 64.
  26. Şekilcisiniz kardeşim şekilci.aynı türban mevzusu işte. Şunu bi anlamadınız gitti. Önemli olan nasıl hissettiğin, nasıl göründüğün değil.
    2 ...
  27. 65.
  28. tanrı türkçe allah arapçadır.ikisi de aynı anlama gelir.allah demek sizi daha samimi yapmaz.araplardan öyle görüldüğü için öyle söylenilegelmiştir.
    düzenleme: allah özel isim değildir,el ilahtan gelmektedir ve tapılan anlamına gelir.
    4 ...
  29. 66.
  30. geleneksel olarak tanrı'ya allah demek oturmuştur türkçe de dilimize.fakat, doğrusu tanrıdır.ama tanrı denildiğinde siz ateist, solcu, dinsiz, ahlaksız gibi sıfatlarla karşı karşıya kalınabiliyor.bununla beraber allah diyen bir kişi ensestte olabilir.dolayısı ile allah ı içinizde nasıl yaşadığınız önemli, nasıl hitap ettiğiniz değil.
    2 ...
  31. 67.
  32. 68.
  33. Şimdi bir seçim yapsam tayyip kazanır amk!
    1 ...
  34. 69.
  35. allah arapça el ilah kelime öbeğinden gelmiştir. burada el ingilizcedeki the gibi görülebilir. türkçe de böyle bir kullanım olmadığı için ingilizcede örnek verdim.

    yani allah = el ilah = the god = tanrı.

    sonuç olarak aslında tanrı ve allah iki farklı manaya gelmez. 2 farklı dilde aynı anlama gelen kelimelerdir.
    1 ...
  36. 70.
  37. dingillerin "tanrı türkçe bi kelime tomom mo, bunun için tonro diyocoksonuz" diye yanıtladığı soru. farkında olmadan arapça kökenli kelimeler kullanan bu dingiller gelmiş "allah arapça, neden türkçesini söylemiyorsunuz diyor."

    bu dingillerin dedeleri zamanında ezanı da türkçe okunsun diye dayatmışlardı millete.
    0 ...
  38. 71.
  39. 72.
  40. inanadığınız yer önemli . tanrı türkçe bi kelime .
    0 ...
  41. 73.
  42. Allah, Kuran-ı kerim'in birçok suresinde (örneğin; ihlas suresi)kendisinden ''allah'' diye bahsediyor.

    ''benim adım ahmet''diyen birine mehmet demek nasıl bir saygısızlık ise Allah'a tanrı demek de o derece saygısızlıktır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük