ihlâs suresinde Yüce Rabbimiz kendisini bize şöyle tanıtmaktadır: “De ki, Allah tektir. Allah Samed’dir; hiçbir şeye muhtaç değildir, her şey O’na muhtaçtır. Ondan çocuk olmamıştır, kimsenin babası değildir. Kendisi de doğmamıştır, kimsenin çocuğu değildir. O’nun hiçbir dengi yoktur.” Allah Teâlâ, âlemlerin Rabbidir. Göklerin ve yerin mülkü O’na aittir. Yaratan O’dur, yaşatan O’dur, yöneten O’dur. Allah, Kadîm’dir, ezelîdir, varlığının başlangıcı yoktur. O, Bâkî’dir, ebedîdir, varlığının sonu da yoktur. Allah, Semî’dir, Basîr’dir; her şeyi hakkıyla işiten ve görendir. Allah Gafûr’dur; mağfireti boldur. Vedûd’dur; sevgisi çoktur. Rezzâk’tır; kullarına nice temiz ve güzel nimetler bahşedendir. Hafîz’dir, merhametine sığınanları koruyandır. Tevvâb’dır; tövbeleri kabul edendir. Afüv’dür; bağışlanma dileyenleri affedendir. isyan ve günahta ısrar edenlere karşı ise azabı çetindir. Allah, Kâdir’dir; sonsuz güç ve kuvvet sahibidir. Allah, Muhyî ve Mümît’tir; şu kısacık imtihan dünyasında hangimizin daha güzel işler yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır. Öldükten sonra hepimizi diriltecek, yapıp ettiklerimizden hesaba çekecek, herkese hak ettiğinin karşılığını eksiksiz verecektir.
çocukken benim için yaldızlı pırıl pırıl bir geometrik cisimdi. keşke hep öyle masum kalsaydı diyorum. parlak geometrik cisim kavramı benim için yıllar geçtikçe alemlerin rabbi allah, huzurunda nasıl hesap vereceğimi düşündüğüm mutlak güce dönüştü.
Samimi bir şekilde yöneltilen bir soruysa cevabı hiç şüphesiz verilir. Öncelikle Hz. peygamber'in hayatı ve Kuran-ı Kerim Allah'ın kim olduğunu ve kim olmadığını sözlerle ve yasam biçimiyle tanıtır. Fakat öncelikli şart kusur aramaktan vazgeçip samimiyetle hakikatin peşine düşmektir.