allah insanı mükemmel yarattıysa diş neden çürüyor

entry18 galeri0
    1.
  1. dikkat çeken bir sorunsal. aynı hatayı samsung yapma bütün malları bedelsiz değiştirir.
    7 ...
  2. 2.
  3. zaten bu akıllı tasarımcıların kusursuz evren veya insan tanımı evrimin temel mantığına aykırı. kusursuzluk bir tamamlanmışlık ise o zaman evrim nasıl olacak?

    neyse efendim katılıyorum.
    2 ...
  4. 3.
  5. Allah gelip disini mi fircalasin?
    7 ...
  6. 4.
  7. 5.
  8. Çünkü herkes yossi kohen gibi dis bakımına önem vermiyor.
    0 ...
  9. 6.
  10. teknik olarak bakterileri de mükemmel yarrattı diyebiliriz. sonuçta herkes işini yapıyor.
    4 ...
  11. 7.
  12. 8.
  13. Ortodonti servisinde sıra bekleyen, dört dişine veda etmiş ve teller ağzının çeşitli kenarlarını tahriş eden biri olarak +1 diyorum.
    1 ...
  14. 9.
  15. -allah insanı mükemmel yarattıysa, insan neden yaşlanıyor? eskiyor? ve hatta ölüyor?- a kadar gider bu sorular.
    0 ...
  16. 10.
  17. 11.
  18. insan mükemmel yaratıldıysa neden sünnet oluyoruz diye devam eder bu.
    0 ...
  19. 12.
  20. ölünce her tarafı çürüyecek insanın dişini dert etmesi..

    --spoiler--

    Kur'an'da her şeyin mükemmel olduğu söyleniyor. Gerçekten her şey en güzel ve en mükemmel olarak mı yaratılmıştır?
    - Neden birçok canlı türü yok oldular? - Hatta yirmilik dişlerin de insan için bir kusur olduğu bilim dünyasında kabul görüyor?

    a. Bir şeyin mükemmelliği onun sürekli varlıkta kalmasını gerektirmez. insan en mükemmel bir varlıktır, ama ölüme mahkumdur. Bazen doğuşundan birkaç saniye içerisinde vefat edip gitmektedir. insanların bir ferdi, kompleks yapısı itibariyle ve taşıdığı mükemmel değerler bakımından diğer canlıların türleri mesabesindedir. Kâinatta varlıklar var olmalarıyla, kendilerini var eden Allah’ın varlığına şahitlik yaptığı gibi, ölüp gitmeleriyle de -kendilerini öldüren- Allah’ın varlığının devamlılığına ve ebediliğine şahadet etmektedir.

    Yok olan türlerin varlığının, şu anda devam eden türlerin varlığından az mükemmel olduğunu kimse iddia edemez. Akıllı insanlar, Darwin’in tabii seleksiyon saçmalığına inanmak zorunda mıdır?

    Mükemmellik her varlığın kendine mahsus yanları vardır. Bir devenin boynunu, bir filin kuyruğuyla kıyaslayamazsınız. Biri için uzunluk, diğeri için kısalık mükemmelliktir.

    Bir karıncanın ince belini, Hacivat oyunundaki kuklalar için kullanmak bile komiktir. Fakat karıncalar için en mükemmeldir.

    b. "Yirmilik dişlerin insan için bir kusur olduğu, bu günkü bilim dünyasında kabul görüyor" olduğunu farz etsek bile, bunun gerçekten hikmetsiz olduğuna karar vermek için yeterli bir delil olmaz.

    Çünkü; şimdiye kadar onlarca defa “ak” dediğine “kara”, kara dediğine ak diyen bir bilim dünyasının yabancısı değiliz. Daha birkaç yıl öncesine kadar anne sütünü çocuk için zehir olarak kabul eden bilim çevreleri, şu anda onun eşsiz bir panzehir olduğunu itiraf etmek zorunda kalmıştır.

    - Yine birkaç yıl öncesine kadar apandisit denen barsak memesini fuzuli bir parça olarak değerlendiren bilim dünyası, şu anda onun da bir bademcik kadar önemli olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştır.

    - Bu arada bir kadının kafa tasının bir parçasıyla, bir şempanzenin kafatasının bir parçasını bir araya getirmek suretiyle, insanların maymundan geldiği tezini doğrulamak uğruna bilime iftira eden sahtekâr bilim filimcilerini de unutmamak gerekir.

    - Kâinatın her tarafında aynı mükemmelliği aramak yanlıştır. “Her şey zıddıyla bilir.” kaidesi gereğince, ilahî hikmet bazı şeylerin güzelliğini yanındaki çirkin olanın varlığıyla göstermek ister. Bu çirkin denen varlık da dolaylı olarak güzellik kazanmış olur. Söz gelimi, gecenin karanlığı Ayın mehtabını daha güzel gösterir. Onun için mehtaplı geceler aşıkların divanlarına geçmiştir. insanlar da bu gerçeği gördükleri için, bazen güzel donanıma sahip bir parkta çok değişik çirkin bir kütük, bir kayalık, birkaç taş koymak suretiyle, onun manzarasının güzelliğini ve de mükemmelliğini bir kat daha artırmayı hedefliyorlar.

    - insanın ağzı küçükken ona göre küçücük dişleri takan, ağzı büyüyüp büyük lokmalar almaya ihtiyaç hissedince de küçük dişleri söküp, yerine uygun büyük dişleri takan eşsiz ilâhî kudret ve mükemmel Rabbanî hikmet, hiç mümkün müdür ki, yirmilik dişini abes olarak yaratsın veya onun izni olmadan o kendi kendine fuzuli olarak gelmiş olsun...

    Sadece insanlara belli bir zaman dilimi olan 20 yaş dişi olarak ders vermesi bile önemlidir. Ya bir de 20, 21,…40 yaş dişleri de olsaydı?.. Demek ki her şey sonsuz bir ilim ve hikmet pergeliyle işleyen bir kudretin takdirinin yansımasıdır. “Allah bes, gayrı heves...”

    https://sorularlaislamiye...-ve-en-mukemmel-olarak-mi

    --spoiler--
    0 ...
  21. 13.
  22. dişleri çürümez olsaydı, dişlerini hiç fırçalamayacak insanlar var olduğundan olabilir.
    0 ...
  23. 14.
  24. (bkz: allahın dişçilere kıyak geçmesi)

    bari dişçileri mükemmel yaratsaydın, onlar da bok gibi.
    3 ...
  25. 15.
  26. 16.
  27. o zaman ben neden bu kadar tipsiz, işe yaramaz ve aptalım. demek ki allah yok.
    0 ...
  28. 17.
  29. 18.
  30. yahu daha yarattığı dinin, kitabın bozulmasına engel olamıyor ki..

    ama kendisi de yaptıkları iş de mükemmeldir hiç elleşmeyin bence..
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük