"herşeyi yaratann mutlak bir gücün varlığına aklı olan her insan ulaşabilir.
mutlak bir güç var."
- tam tersine aklı olan her insan, bir yaratıcının varlığının şu an için bilinemeyeceğini bilir. hele ki dinlerin anlattığı yaratıcının saçmalık olduğunu çok rahat kavrar.
girdi'nin geri kalan kısmı da, sorgulamanın başlangıcı zaten.
oradan başlayıp, kitapları gerçekten incelediğinde, şuanda biz yazmaya kalksak muhtemelen daha iyi kitaplar, daha enteresan hikayeler çıkarabiliriz diye düşünebilirsin...
tanım: allah'a (müslümanlığın tanrısı) inanmak için bir neden yoktur. inanmamak için de bir neden yoktur. isteyen istediğini yapar.
tanrıya dolayısıyla yaratıcıya inanmamak, sadece evrendeki sayısız düzenin tesadüf dışında bir açıklaması olmadığını düşünebilecek kadar mantık ve akıldan uzak yaşayan insanların tutumu.
Ergenlik zekası veya daha üst bir zekayla kolayca üretilebilecek nedenlerdir. Bu da allaha imanının ne kadar güçlü olduğunu ölçebilmen için fırsattır. Önemli olan ne din bağnazlığı ne de ateizm bağnazlığı yapmamaktır. Bilinmesi gerekir ki sizin döküntü gördüğünüz yerde kim bilir ne hazineler vardır.
erkekler tahrik olmasın diye kadınları örtünmeye mecbur kılması. erkeklere kadınları terbiye etme hakkı vermesi. yolladığı kitapta sürekli kendini övmesi (yani buna gerek duyması garip). var olduğuna dair somut bir kanıt olmamasına rağmen kendine inanmayanları yakacak olması. yarattığı karınca kadar varlıkların bacak arasına takması. son ilahi dini göndere göndere arabistan'a göndermesi. ve bu dinin sadece o bölge halkının yaşayışına yönelik düzenlemeler içermesi (nerde evrensellik?). insanların niyetinden çok günde beş kere eğilip kalkmalarını ölçüt alması...gider böyle. yüzeysel bir şekilde yazdım ama derinleştirilebilir.