Ahan da moda diyetlerden biri daha...
Esası şu:
--------
Alkali diyetinin arkasındaki teori; et, süt, şeker, kafein, alkol, yapay ve işlenmiş gıdalar tüketmekten kaçınmak. Ve de daha fazla taze meyve ve sebze, kuruyemiş tüketerek vücudun pH seviyesini dengede tutmak. http://cadde.milliyet.com...inin-artilari-ve-eksileri
Alkali diyet, yiyeceklerin asiditesine göre, bir diğer deyişle ne kadar asitli olduklarına yani pH değerlerine bakarak seçim yapmayı esas alırmış:
-----
Yediğimiz her gıda hazmedilip, emilip, metabolize edildikten sonra kanımıza asit ya da Alkali baz (bikarbonat) salar. Tahıllar, balık, kırmızı et, kümes hayvanları, kabuklu deniz hayvanları, peynir, süt ve tuz asit üretir bu yüzden bu gıdalara ağırlık verdiğimiz takdirde asit üreten beslenme tipini benimsemiş oluruz. Taze meyve ve sebzeler asit üretimini azaltır.
Kanımız az oranda Alkalidir, normal pH seviyesi 7.35 ve 7.45 arasıdır. Alkali diyetinin ardındaki teori de bu pH seviyesini dengede tutmayı amaçlıyor. Çünkü asit üreten gıdaların potasyum, magnezyum, kalsiyum ve sodyum gibi minerallerin kaybına yol açtığına inanılıyor. http://www.mutlumikrop.co...-yiyecekler-hangileridir/
En Asidik (pHı en yüksek) Gıdalar:
Bira, kahve, siyah çay, meyve suyu, likör, kırmızı et, sardalya konservesi, ton balığı konservesi, yapay tatlandırıcılar ve turşu imiş.
Kan ph'ı 7.3 ile 7.45 arasındadır. Tüm bu yaygara ph'ı 0.15 artırmak için mi sizce? Hayır tabi ki, alkali diyeti diye bir şey uyduran insanlar kilo vermek isteyen aptallar sürüsünün koşa koşa kitabını almaya gideceğini iyi biliyor.
Kan ph'ının bu çok dar sınırların dışına çıkması çok ağır hastalıklara neden olur. Ama önemli değil, ameliyata girecek gibi giyinip sabah programına çıkan sahtekar doktorların reytingi artsın, birilerinin kitapları satsın gerisi artık geberir mi sürünür mü, zamanını boşa harcayıp hayal kırıklığı mı yaşar önemi yok.
sabahları aç karnına limonlu ılık su içmek vücudun asit dengesini sağlamaktadır. limon asit yapıcı olarak bilinmektedir fakat bu doğru bilenen bir yanlıştır.