seslerin uyum içerisinde bir araya gelmesinden oluşur.mesela,re minör akoru; re,fa ve la seslerini aynı anda duyduğumuz zaman ortaya çıkar.alfabenin ilk 7 harfi ile temsil edilirler.a,b,c,d,e,f,g harfleri sırası ile la,si,do,re,mi,fa,sol seslerinin şifrelerini oluştururlar. genellikle si sesi b harfi ile şifrelenir.bazen yabancı şarkıların üzerinde h olarak görünürler.
en az uc sesin ayni anda tinlanmasina akor denir. temel olarak minor ve majorlerden olusur. eger bir akorun yaninda "m" isareti gorurseniz, akorun minor olduguna isarettir. eger akorun yaninda herhangi bir isaret yoksa majordur. ornegin:
klasik üsluba göre 3'lü aralıklardan oluşan en az 3 ses ile akor oluşuyorken, günümüzde (modern üslupta) piyanonun üzerine kolunuzun çarpması da bir akordur. özetle en az 3 ses yahut illa 3'lü aralık gibi kurallar kalkmıştır. bunun en güzel örneklerinden biri, türk müziği çok seslendirmelerinde de kullanılan 4'lü armonidir.
en az üç sesin aynı anda tınlamasıyla elde edilen bütünlüktür. klasik yaklaşımda ve caz yaklaşımında kuruluş kuralları olan yapıdır. iki sesin tınlaması olarak tanımlanıp aralık kavramıyla karıştırıldığı olur.