'ergenekon son 10 yılın karakutusudur." demiştir, ergenekon'u yazacağının sözünü vermiştir. 'sol, karşıtları olmadığı için yenilmiştir.' cümlesinin de sahibi.
romanlarını okurken çeşitli iklimlerle, yaşamlarla bizi tanıştıran kafa açan yazardır. babı esrar kitabını okuduktan sonra anlamıştım tasavvufu. tanrının ruhundan üfürülen insan özünü yani tanrıyı arar. hatta tanrı olmak ister. sanıyorum hallacı mansurdan sonra bunu direk anlatan edebi şahsiyet...
ülkemizde ki en iyi polisiye yazardır tartışılmaksızın. kitaplarının hepsi çok sürükleyicidir. şuan itibariyle son kitabı istanbul hatırasıdır. kitaplarının devamının gelmesini dört gözle beklediğim yazar.
başarılı bir polisiye yazarıdır. başkomiser nevzat, komiser ali ve laboratuvar polisi zeynep genelde sabit karakterleridir. anteplidir. kimi romanlarında mekan doğu illeri, kimisinde de istanbul'dur. kar kokusu'nda olay rusya'da geçer. özellikle sis ve gece harikadır. filmi de yapılmıştır. çalınan ceset adlı bir mini öyküsü de tv filmi yapılmıştır ve başrolde selçuk yöntem'le ece sükan oynamıştır. hem çocuklar, hem de büyükler için yazdığını ifade ettiği ve babaannesinden dinleyerek derlediği "masal masal içinde" adında bir de masal kitabı vardır. "istanbul hatırası"nda da başkarakterler aynı ekiptir.
bugün bir şekilde fırsat bulup okulumda karşılıklı sohbet etme fırsatını yakaladığım yazar. açık sözlü, eleştiriden sakınmayan, kaliteli bir yazar gerçekten.
beyoğlu rapsodisi ve bab-ı esrar kitaplarını okuduğum, ikisine de ayrı ayrı bayıldığım, kaliteli yazar.
beyoğlu rapsodisinde ilginç gelişme ve sonuçlarla insanı şaşırtan, bab-ı esrarda ise sevdiğim bir konu olan tasavvufu ince ve insanı sıkmadan(tasavvufta bu o kadar kolay değildir, insanlar çabuk sıkılabilir) işleyen, mistik bir havası var.
polisiye türün kaliteli yazarıdır. kitaplarında oluşturduğu kurgu ve kurgunun devamlılığı kusursuza yakın olup; eserleri dünyaca ünlü yazarlrın eserleri kadar güzidedir.
yarattığı komiser nevzat karakteri ise başlı başına bir fenomendir.
kavim adlı romanında ve çıplak ayaklıydı gece kitabındaki kitap katili öyküsünde başkomser nevzat ve yardımcısı ali karakterlerini kullanan yazar.
merak ettiğim nokta, acaba bu karakterleri başka kitaplarında da kullandı mı ve bu karakterler gerçek hayyatta da var mı, yakın tanıdığı mı ?
marksizm ile doğu düşünce geleneklerini birleştirme çabalarının moda olmasından kelli kervana katılmaktan ayrı durmamış zat-ı muhterem. velhasıl zor iş şu cambazlık.
sanırım memleketimizdeki en iyi polisiye yazarı.
kurguları genelde mükemmeldir. anlatım iyi, edebi yön kuvvetli sayılabilmektedir. mantık hataları nadirdir.
ve sahiden çok orjinal hikayeleri vardır.
eğer agatha cristie haricinde dünya çapında yazar tanısaydım, bu alanda dünyanın en iyisi diyebilirdim.
ama şunu diyebilirim ki; çeviri farkından dolayı da olabilir fakat okuduğum ahmet ümit kitapları agatha cristie kitaplarından sahiden daha iyidir.
Gördüğünüzde yazarı inşaat işçisi falan sanırsınız. Çok mütevazi ve kral insandır. Ayrıcana da akranımdır. Dün gece onun kitabını okudum. Geçen ay Didim'de kitaplarını imzalıyordu sahilde. Evet, iyi de bir aile babasıdır.
16 mayıs 2009' da saat 15.00-17.00 arasında kadıköy akmar pasajı' ndaki nazım kitabevi' nde imza günü olan yazar, hatta en sevdiğim yazar. ben %90 ordayım, beklerim. *