gayette kitaplarını sevdiğim yazardır, kitapları sürükleyicidir .
okuduğum kitapları,:
- istanbul hatırası : sonunu asla tahmin edemediğim ve beni çok şaşırtan yani sonu sürpriz olan bir roman .
-bab-ı esrar : gayet esrarengiz okuyunca zevk aldığım bir roman .
-sis ve gece : sonunda çok şaşırdığım kitaptır .
-ninattanın bileziği : bu kitabı saçma gelmişti .
-kavim : daha yeni okuduğum kitaplardan birii sıkılmadan okudum .
kitap okumayı seven insan için her kitabın içi bilgi doludur, sıkıcı gelse de o senin hayatına yine de bir anlam katar . bence ahmet ümit in kitapları da öyle başarılı bir yazar hakkını yemeyelim .
Hemen hemen bütün kitaplarını okuduğum polisiye yazarı. Her kitabında başka başka konular hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Özellikle tarih ve edebiyat seven biri olarak kitaplarının bağımlısı oldum denebilir, sadece istanbul Hatırası beklentilerimin altındaydı. Kavim, Sultanı Öldürmek ve Beyoğlu Rapsodisi şiddetle tavsiye edilir.
Gaziantep doğumlu, siyaset eğitimi alan, edebiyata şiir ile başlayıp ardından öykü kitapları ile devam eden ve 1996 yılında da ilk polisiye Romanı sis ve gece edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirilen yazar.
Son kitabı da yanılmıyorsam çıkmış olup Beyoğlu'nun en güzel abisidir.
arkadaşlık açıklanması zor bir ilişkidir, iyi arkadaşlıktan söz ediyorum ama sahte olmayanından , yalansızından. duygularla ,alışkanlıklarla , masumiyetle ilgili bir şey gibi geliyor arkadaşlık bana. nitelikleri iyi diye bir insanı arkadaş olarak seçemezsiniz. her zaman kazançlı çıkabileceğiniz bir alışveriş değildir arkadaşlık öyle arkadaşlıklar vardır ki devam etmesi için belki sürekli kaybetmeniz gerekir. bu kaybedişin verdiği anlam, bazen kazanacaklarınızdan daha doyurucu olabilir. davranış bilimciler ne derse desin, bence arkadaşlık... uygun sözcüğü bulmakta zorlanıyorum. bence arkadaşlık , arkadaşlıktır. birini görmek size iyi geliyorsa onu dinlemekten , ona anlatmaktan hoşlanıyorsanız, çirkinliği ,aptallıkları onu küçümsemenize yol açmıyorsa , güzelliği, zekası bir parça sizi kıskandırsa da gurur duymanızı sağlıyorsa, onunla abuk sabuk konular hakkında bile sohbet etmek sizi rahatlatıyorsa , onu arama gereği duyuyorsanız ,onu düşündüğünüzde yüzünüze rahat,geniş bir gülümseme yayılıyorsa sorun kalmamıştır; o kişi arkadaşınızdır. onun zeki, aptal,iyi , yetenekli,kötü,zalim,kaba,nazik,güzel,çirkin,ünlü olmasının hiçbir önemi yoktur.arkadaşlık bütün bu niteliklerin üstündedir çünkü. yeter ki masumiyet yok olmasın.evet, bu meselede masumiyetin önemli olduğunu düşünüyorum; çünkü arkadaşlık iki kişinin birbirini etkileyerek,çocuklaşabilme yeteneğidir.
anlatımı çok akıcı, sade, günlük konuşma diline çok çok yakın olan polisiye yazarı. yabancı polisiye yazarlarla kıyaslama yapma konusuna girmiyorum. lakin bazen birşeyi çok fazla uzatıyor kitabında. ve bazı diyaloglar sanki sırf doldurmak için veya tarzı bu, bilmiyorum.
alfred hitckok kendi filmlerinde mutlaka bir sahnesinde kendisini göstermeyi severdi. aynı şeyi ahmet ümit'de de görmemiz mümkün. beyoğlu nun en güzel abisinde başkomser nevzat'ın komşusudur. sis ve gece filminde de kendisi 3-4 saniyeliğne görebiliriz.
bugün d&r'da imza günü düzenleyen yazarımız. çok sıra vardı. buna rağmen büyük bir sabırla herkesle sohbet ede ede imzaladı kitaplarını. çok cana yakın biri. hoş sohbet.
cinayet romanlarıyla ünlü yazar. pek sevdiğim bir tarz değildir fakat şu sıra beyoğlunun en güzel abisi romanı oldukça tutuldu elim bir kaç kez gidip geldi alıp almama konusunda.emin olamadım tavsiye edilesi mi?
yarın akşam saat 18:00 da türkan saylan alsancak kültür ve sanat merkezi'nde "Yazarlar izmir için Okuyor" etkinliğinin bu ayki konuğu. son kitabı Beyoğlu'nun En Güzel Abisinden bölümleri okuyacak.
popülerliğini ve gündemde kalma çabasını itici bulduğum, fakat yine de sevdiğim kitapları ve kahramanları * olan, eski gözlüklerini çok sevdiğim yazar.
elif şafak, iskender pala vb. yazarların eline eline vermiş yazar.
evet tamam taşlamayın kulvarları farklı biliyorum. ama ben burda 'ustalık'tan bahsediyorum.
Bab-ı esrar kitabını okurken tanıştığım ve sonrasında diger kitaplarını da okuma fırsatı bulduğum yazar, belki mükemmel değil ama çizgisini koruyabilenlerden.
tipik bir piyasa romanı yazıcısıdır: kitaplarını elit olmayan bir kitle okur, bu okuyucuların ortak beğenisini kazanır, anlaşılması için herhangi bir ön bilgiye veya entelektüel birikime ihtiyaç yoktur. ayrıca bab-ı esrar ve sultanı öldürmek kitapları okuduğum en dandik 10 roman içerisinde olduğundan yazarın yeri bende ayrıdır.