Kudüs doğumlu edebiyatçı. Tecer soyadını aşık ruhsati'nin bir şiirinde geçen Tecer dağından alır. Sivas'ta öğretmenlik yaptığı dönemde aşık Veysel'in tanınmasını sağlamıştır. Muzaffer sarısözen'in de halk türkülerini toplamasındaki katkısı büyüktür. Orda bir köy var uzakta şiiri de en bilinen şiirleri arasında. diğerleri ise Koçyiğit Köroğlu ile nerdesin şiirleri. (bkz: eşlerine göre ediplerimiz)
Cumhuriyet edebiyatının en önemli oyun yazarı,öğretmen,şairlerinden biridir.
Halk Edebiyatına büyük katkıları vardır.Çalışmaları, Karacaoğlan ve Yunus Emre’nin hayatına ışık tutmuştur. Ünlü halk şairi Aşık Veysel’i Türkiye'ye tanıtan, halk müziği derlemecisi Muzaffer Sarısözen'i keşfeden kişidir.
"Orada bir köy var uzakta" şiirini yazan kişidir.(Bunu öğrenince çok şaşırmıştım açıkcası)
Bugün doğum günü büyük halk adamının.Toprağı bol olsun.
Sana müthiş kızdığım da oluyor bazen
iliklerim sızlıyor seni anımsadığımda
Diri, dip diri oluyorum
Allah belanı ver(me)sin
Seni özlüyorum seni istiyorum.
şiirlerini sade bir dille az mecazlı süsten uzak bir dille kaleme almış ve şiirlerinde daima hece ölçüsü kullamış şairdir. ''nerdesin'' şiiriyle tanınan ahmet kutsi teco ''orda bir köy var uzakta'' şiiriyle paranın dibine vurmuştur. ayrıca yazdığı oyunlardan ''köşebaşı'' da oynanmaya değerdir. toplanın arkadaşlarınızla alın oynayın bu oyunu , adam yazmış bak.
folklor denilince akla ilk gelen şairimizdir. aşık veysel şatıroğlu'nu edebiyatımıza kazandıran şairimizdir ayrıca. koçyiğit ve köroğlu oyunları tanınmış eserleridir.
Gittikleri bir kasabada 30 gün kalmayı planlayıp, bulundukları yeri beğenmeyip aynı gece ya da ertesi sabah tekrar istanbul'a dönmeye karar veren aydınların arasında bulunan şairdir. Sevmem, sevemem kendilerini. Çocukluğumuzda burada da belirtildiği gibi orda bir köy var uzakta diye söyletilen aşağılık bir şiirdir. Zira bu şiiri söz konusu kasabadan dönerken yolda yazmıştır. Daha önceki sözlük yazarlarının paylaştığı şiiri okuyup sözlerini dikkatlice incelerseniz hemfikir olursunuz umudundayım. Burada amaç bu aydınların Anadolu'daki yaşamı incelemeleri, insanlarla birlikte vakit geçirmeleriydi. Çok uzaklara da gitmemişlerdi. iç Anadolu'da bir köye gittiler.