hepar'ın istanbul belediye başkan adayıdır. kendim üzerinden yola çıkarak şöyle bir yorum yapayım:
hepar destekçisiyim. geçen seçimlerde de birçok oy kazandırdım. partinin destekçisi çok olmasına rağmen oy sandığının başına gelince oylar bölünmesin yalanına uyup yüzbinlerce insanın oy atmadığı kanaatindeyim. kesinlikle oylar bölünmesin diye düşünmemek ve hepar'a oy vermek gerektiğini savunuyorum.
tabi önemli nokta, bunları genel seçimler için söylüyorum.
belediye başkanlık seçimlerinde osman pamukoğlu'nun bizzat kendi söylediği gibi amaç belediyeleri akp'ye kaptırmamaktır. akp'ye en güçlü rakip desteklenmelidir. yani mesela istanbul'da mhp'nin şansı yok. hepar'ın da öyle. chp ise sarıgül ile avantajlı. mhp ve hepar da oyları sarıgül'e kaydırırsa istanbul akp'nin elinden çıkar. erzurum'da ise mhp'nin adayında birleşilmeli mesela. bu düşünce önemli ve bu düşünceyi osman pamukoğlu da savunuyordu geçen tv konuşmasında. ne amaçla aday çıkardığını anlamış değilim ve istanbul için oyumu chp'nin adayına vereceğim. umarım herkes olayı doğru anlamışdır.
deprem bilimci. her yerde karşımıza çıkıyor. geçen gün de balık ** üstünden depremi önceden haber veren cihazın çalışma sistemini anlattı. o bi yandan anlatırken bi yandan da balıktan sular akıyordu. o bizi güldürdü allah da onu güldürsün ne diyelim.
ayrıca 17 ağustos depreminden sonra sağda solda yapı denetimi ile konuştuktan sonra gidip bi yapı denetim şirketi kurup, parayı kırdığı yönündeki söylentilere inanmak istemiyoruz. yazıktır.
--spoiler--
10 Kasım 1947 (15.03.1948 Belgeli) de Aydın-Nazillide doğdu. Bilimci, Türk Dili Araştırmacısı, Jeofizik Mühendisi, Türk Dili Araşırmacısı, Çağımcı (gazeteci), Yazar, Düşünür, Kamusal Toplum (STK) Örgütçüdür. istanbul Üniv(Tüleklik-Lisans)1970, ABDde Kaliforniya Stanford Üniv. (Unganlık-Master)1973, Colorado CSM(Ökelik-Doktora)1975, Massechutsetts Ins. Of Technology MIT(Ökelik üstü-Post Doktora) 1980 derecelerini almıştır.
1975 2004 arası iTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliğinde öğretim üyeliği yapmıştır.2011den günümüze iTÜ Jeofizik ile Maltepe Üniv inşaat Müh. Bölümlerinde öğretim üyeliği yapmaktadır. 17 kitabı, 420 bilimsel yayını, Türkiye sorunlarına yönelik 905 araştırma tasarımı vardır. 24 Kamusal (Sivil) Toplum Kuruluşuna üyedir. SENATO ile ŞANTiYE dergileri ile Beşiktaş, Yeşil Dünya gazetelerinde sürekli köşe yazarıdır.
Türkiyede ilk kez Jeofizik Mühendisliğini 1983de kurduğu YERALTI ARAMACILIK Bilimsel Araştırma Kuruluşuyla özelleştirmiştir.
2000-2002de TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı, 2002-2004de Türkiye Jeofizik Kurumu Derneği Genel Başkanlığı, 2006-2007 Arası iran Devletinin petrol danışmanlığını yapmıştır. 2010da Ülkeler Deprem Ağı Türkiye Başkanlığına atanmıştır.2011-2012 arası TMMOB JFMO Başdanışmanlığı yapmıştır.
1974de Amerikada Yılın En Başarılı Yabancı Öğrencisi,
2000de i.Ü. iletişim Fakültesi Yılın iletişimcisi (Deprem Eğitimi ile),
2002de Halkın Onur Ödülü,
2002de ADDce Yılın Atatürkçü Bilim Adamı,
2003-2005de Aydın Derneği Yılın Deprem Bilimcisi,
2005 Uluslar Arası Azerbaycan Jeodinamik ve Petrol Toplantısı En başarılı Bilim Adamı,
2012 Dil Derneği Yılın Bilim Adamı
2013 Fen Bilimlerinde Yılın Yerbilimci Bilim Adamı ödüllerini almıştır.
ilgi alanları; Kentsel Dönüşüm, Yapılaşma ile Yapı Jeofiziği, Deprem Kestirimleri, Yeraltı Kaynakları Aramaları, Arkeojeofizik, Türk Dili Araştırmalarıdır.
Yaşamı; Araştırma, eğitim, yayın, danışmanlık, sunuşlar(konferanslar), TV izlenceleri yaparak yaşamını sürdürüyor.
Eşi Bosna-Hersek istanbul Konsolosudur. Bir oğlu, bir kızı, iki torunu vardır. Çilim (sigara) ile alkollü içki içmez. Organlarını bağışlamıştır. Türkçe, ingilizce bilir. Katıksız Atatürkçü, bilimgüder(laik), yurtseverdir. Al bayrağını, ikiteker sürmeyi, Ağaç dikmeyi sever. Kavalalı Mehmet Ali Paşanın büyük torunudur.
--spoiler--
(#46813673) şeklinde aynı görüşümün olduğu kişi.
Açın bir web sitesi, deprem hakkında bilgi verin, merak edenler sorsun ama haber ve sözlüklerde sürekli rastlamayalım.
Tamam, deprem için gereken hazırlıkları yapalım, önlemleri alalım da sürekli ve her yerde dile getirilmesi zaten stresli bir ülkede daha çok stres oluşturuyor.
Adını ilk defa bugün bir hürriyetin internet sitesindeki bir haberde gördüm.
Samanyolu televizyonunda canlı bağlantı yapılıyor.Konuşmayı aynen aktarıyorum. http://webtv.hurriyet.com...yinda-boyle-cildirdi.aspx
Tuhaf..
japonya'daki depremin ardından yaptığı konuşmada 7-10 gün içinde türkiye' de deprem olabileceği ihtimali üzerinde durmuştur.
deprem oldu mu? oldu. dün muş'da (3.1) bugünse van'da (4.6) meydana geldi.
--spoiler--
yeni olacak depremlerden süprüntü dalgaları beklenebilir. uzak etki içinde türkiyede girer. uzak etki içinde yüzde 3lük bir olasılıkla türkiye uzak etki altındadır. türkiyedeki en çok korkulacak yerler kuzey anadolu kırığı, batı anadolunun bulunduğu ve doğu anadolunun bulunduğu yerlerdir. ille de olacak diye bir şey yok ancak 7 ile 10 gün içinde bayındırlık ve iskan bakanlığı afet dairesi hazır olmalıdır.
--spoiler--