Adana'nın yöresel kıyafeti şalvardır. "Adana Şalvarı" olarak da bilinir. Ayrıca bele kuşak da bağlanır. Erkekler "burma bıyık" bırakır. Kadınlar başörtüsü örter. Kasket, göğüs açık beyaz gömlek, siyah yelek, siyah "Adana Şalvarı", beyaz çorap ve yumurta topuklu ve sivri burunlu kösele ayakkabı yörede oldukça tercih edilen, prototip bir giyim biçimidir.
Geleneksel yiyecek ve içecekleri
Yöredeki yemeklerin en önemli yanı un, bulgur, et, sebze ve çeşitli baharatların çok kullanılmasıdır. Yemeklerin yanında bol yeşillik ve salatalar tüketilmektedir. Özellikle etli yemekler sebze ile birleştirilerek pişirilirler. Adana Kebab* https://galeri.uludagsozluk.com/r/252350/+
adana kültüründen kastımız adana yemek kültürü ise sıralayalım biraz;
etli, baharatlı, acılı, salçalı yemekleri ile rahatına düşkün bir o kadar da ağzının tadını bilen çukurova insanları için zengin bir kültürdür.
bu kültür ise genel olarak o bölgeye göç etmiş arap göçmenleri tarafından yavaş yavaş aşılanmıştır çukurova insanına.
insanlarına ve yaşam tarzlarına gelince;
genel olarak pek yamuk insan çıkmaz çukurovanın yerlisinden. sadece sonradan görme olanları çekilmez o kadar. yaşam tarzları çok para kazanmaktansa rahat bir yaşam sürmeyi tercih eden insanların yaşam tarzıdır.
moruk bence gitmeyin. insanları bi değişiktir.(genelleme yapmıyorum) gidince pişman olacagın. adım bası çevoların kol gezdiği bir memleket. kültür hizmeti heeea?
hiçbir zaman hiçbir yerinde rahatlıkla kizli erkekli eğlenemeyecegin yerdir. her an biri kiza laf atar mi? bu geceyi sorunsuz atlatabilir miyiz? hadi kendime degil de bari kiza kaçma sansi yaratabilir miyim? gibi düşüncelerin hayatınizda olacagi yerdir. 15 yıl yasadim hiç ozlemiyorum!