görev yetkileri arasında belediye başkanlarını sorgusuz sualsiz görevden alabilmek var.
peki şimdi kendisine veya yandaşlarına sorum şu;
günlerdir ahmet necdet sezer gibi bir adamı sırf sizin partinizin işine gelmiyor diye terörist ilan ettiniz. mevzu bahis abdulkadir aksu, diyarbakır milletvekili. günlerce diyarbakır belediye başkanı osman baydemir teröristlere yataklık yaptı, cephanelerini taşıdı, ölen teröristler için ölü sayımız 16 dan 17'ye çıktı dedi. vb..
bu abdulkadir, neden bu adamı görevden alma yetkisini kullanmıyor? bırakalım görevden almayı, iç işleri bakanı olarak neden olaylara suskun kalıyor? neden vatandaşı bilgilendirmiyor? iç işleri bakanının asli görevleri arasında halkı yatıştırmak, sakinleştirmek, bilgilendirmek yok mudur?
edit: diyarbakırlı olduğu doğru ancak istanbul milletvekili imiş.
Taşı gediğine oturtmuş bir Yılmaz Özdil yazısından yorumsuz;
--spoiler--
Hablemitoğlu...
içişleri Bakanı Aksu, "bu menfur saldırıyı lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
Neve Şalom, Beth Israel...
içişleri Bakanı Aksu, "bu alçakça saldırıları lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
HSBC, konsolosluk.
içişleri Bakanı Aksu, "bu alçakça saldırıları lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
Kuşadası'nda patlama...
içişleri Bakanı Aksu, "bu saldırıyı lanetliyorum, şiddetle, nefretle kınıyorum" dedi.
istanbul'da polis şehit...
içişleri Bakanı Aksu, "bu menfur saldırıyı lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
Rahip Santoro...
içişleri Bakanı Aksu, "yaşam ha kkına yapılan bu saldırıyı lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
Cumhuriyet'e peş peşe bombalar...
içişleri Bakanı Aksu, " huzurumuzu hedef alan bu saldırıları nefretle kınıyorum" dedi.
Danıştay basıldı...
içişleri Bakanı Aksu, "bu saldırıyı lanetliyorum, şiddetle, nefretle kınıyorum" dedi.
Diyarbakır'da bomba...
içişleri Bakanı Aksu, "insanlık dışı saldırıyı lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
Hrant Dink...
içişleri Bakanı Aksu, "bu menfur saldırıyı lanetliyorum, nefretle kınıyorum" dedi.
Malatya...
içişleri Bakanı Aksu, " bu vahşeti lanetliyorum, şiddetle ve nefretle kınıyorum" dedi.
içişleri Bakanı Aksu hakkında Meclis'te verilen gensoru önergesi reddedildi... içişleri Bakanı Aksu, "yaşananları siyasi malzeme yapmaya çalışanları esefle ve şiddetle kınıyorum" dedi.
lan, yavşaklar! bu adamın o koltukta oturmasına söz etmiyorsunuz da yediği haltları ortaya çıkartanlar mı suçlu? sizin haysiyetiniz anlayışınıza sokayım!
"son yirmi yılın kadrolu içişleri bakanı. bürokrasinin alt kademelerinden buraya yükselen abdülkadir aksu, türkiye'de yer yerinden oynasa bile ön plana çıkmamasıyla tanınıyor, devletin çeşitli kanatları arasında denge unsuru gibi bir işlev de görüyor.
(...)
abdülkadir aksu'nun yıldızı 12 eylül'le beraber iyice parlıyor: evvela rize valisi ve aynı zamanda belediye başkanı, 1984'te gaziantep valisi. 1985'te yılın bürokratı seçiliyor. (...) aksu, 1989'da ilk içişleri bakanlığı dönemine başlıyor. 1991'e kadar koltukta kalıyor. 1995'te yeniden anap milletvekili, bir süre sonra gap'tan sorumlu devlet bakanı, anap irtifa kaybetmeye başlayınca refah partisi'ne giren ve genel başkan yardımcılığına getirilen aksu, daha sonra fazilet partisi'ne , nihayet akp'ye geçiyor. bu sefer istanbul milletvekili olarak, gül ve erdoğan hükümetlerinin içişleri bakanı.
ulusalcılar onun bakanlık dönemlerinde pkk faaliyetinin yükseldiğini, pkk'ya yardım eden işadamlarına yönelik polis takibinin sonlandırıldığını, emniyet teşkilatındaki fethullahçı kadrolaşmanın onun döneminde başlayıp sürdüğünü iddia ediyor. en azından hizbullah terörünün onun döneminde arttığı biliniyor. "bölgede eli tespihlilerin sayısını arttırırsak pkk meselesini çözeriz," diyen de kendisi. 1989'da cizre'nin yeşilyurt köyünün sakinlerine dışkı yedirilmesi üzerine sorulan bir soruya, "olacak o kadar!" diye cevap vermesi de hatırlarda...
nakşibendi tarikatının iskenderpaşa dergahına bağlı olduğu söylenen aksu'nun bakanlık dönemlerinde siyasi şiddetin artışı ise tartışma götürmüyor, suikastler, aydınlanmamış cinayetler ortada: prof dr. muammer aksoy, hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni çetin emeç, yazar turan dursun, eski mit müsteşar yardımcısı hiram abbas, prof dr. bahriye üçok, meclis lojmanı cinayetinin kurbanı mustafa güngör, necip hablemitoğlu, 1991'de mit mensuplarına ve askerlere yönelik yedi suikast, ayrıca sinagog, ingiliz konsolosluğu ve hsbc bombalı saldırıları, trabzon'da rahip andrea santoro, danıştay saldırısı ve nihayet hrant dink... failler bulunamıyor, cinayetler aydınlanmıyor ama abdülkadir aksu'nun makamına da dokunulmuyor...
(...) " express, sayı 69