gelişim zannedilen, üniversitelerin işlevsizleştirilmesine, aleladeleştirilmesine sebep olacak vaattir. saçmalıktır, salaklıktır. üniversite mezunu ama işsiz bla bla, konuşur dururlar sonra. yahu bir baksana adam niye işsiz? birisi yıldız teknik mezunu çatır çatır çalışıyor, diğeri hatay'da, benim okuduğum lise kadar kaliteli değil üniversite. yok üniversite mezunu şöyle işsiz, böyle işsiz. üniversite mezunu diye yetiştirdiğin adamın kalitesine bak bir de.
81 ilde kurulacak 81 üniversitede yüksek eğitim standardını yakalamak mümkün değildir. belli merkezlerde kurulacak ve başarıyı yakalayacak üniversitelere ihtiyaç vardır, her şehirde üniversiteye değil.
sanayisi gelişmekte olan ülkeler statüsünden kurtulamayan guzel yurdumun eğitim alanındaki yanlış politikalarından biri daha. Eğitim sisteminde yapılan değişikliklerle meslek liselerine bakış açısıyla birlikte ilgi ve yatırımı da sona erdirip, AB'den aldığı desteklerle kurslar açıp kalifiye iş gücü yaratma derdine düştükten sonra, insanları üniversite eğitimi vaadiyle uyutuyorlar. Sorarlar adama hani yatırım, hani öğretim kadrosu, hani meslek uygulaması. istediğiniz, kasasında sorun çıktığında anında sorunu halledebilecek elektronik muhendisi kasiyer, dedesinde kalma binadaki dukkanda kasap dukkanı açacak gıda muhendisi, mağazada türlü süslü iş tanımlarıyla kazak satacak iktisadçı ve cadde üzerinde korsan kitap satan edebiyatçı yaratmak mı?
gerçekleştiği takdirde artık canım ülkemde üniversite okunmanın bir anlamı kalmayacaktır, çünkü her şehrin kültürü yeniliğe açık değildir. öğrenci gittiği yere uyum sağlamaz, değiştirmeye başlar.
zaten ayaklarının üzerinde durmak için aileden bir müddet uzaklaşmak gerekir. herşey lise hayatı gibi değildir.