bu proje için ab 6.5 milyon avro ödenek ayırmıştır. iki boyutlu düzleme gözlükle bakma olayı değildir. bildiğimiz 3 boyutlu, sağından, solundan, altından, üstünden bakılabilen bir televizyon teknolojisidir. çokuluslu bir proje ekibi tarafından geliştirlmektedir. projenin başında prof.dr. levent onural vardır.
eğer galatasaray maçı izlenecekse, biraz dikkatli olunması gereken teknolojik gelişmedir.
servet topa koşarken gözlüğün çıkarılması, ruh sağlığı açısından şimdiden tavsiye edilir.
Avrupa Birliği bilimsel araştırmalarında ilk kez bir Türk üniversitesinin ana sorumlu olduğu projedir. Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden bir grup hoca tarafından Avrupa Birliği adına sürdürülmekte olan projedir.
bizim milletimiz henüz lcdyle plazmasıyla hava atarken bir de bunun için üç boyutlu havalara girecek.neyse zaten onlar başka boyutta dokunmaya gerek yok.
geçenlerde bir alışveriş merkezinin önünde tanıtımını gördüğüm, ülkemize de girmiş yeni tv çılgınlığı. Ancak daha HD yayının bile sadece uydu aracılığıyla ve çok kısıtlı olduğunu düşünürsek, büyük ihtimalle epey uzun bir süre 3D tv'den sadece 3D Bluray filmler seyrederken faydalanabilirsiniz.
peder beyin bu televizyonun reklamını gördükten sonra "bu yazın sonunda bi lcd alalım o zaman" demesi ve beni hayretler içinde bırakmasına neden olmuş teknolojidir.
(bkz: ne alaka efendim)
toshiba tarafından geliştirilen "gözlüksüz izlenebilen 3d tv" yakında satışa çıkacakmış; http://shiftdelete.net/go...kinda-piyasada-24033.html
teknoloji henüz yeni olduğu için 20 inç'ten daha büyük ekran boyutu üretilemiyormuş şu anda.
birkaç sene sonra bu entry'e bakar, "ne günlerdi di mi be müdür" diye güleriz artık.
edit: kopyalama değil, opera mini yine maharetini gösterdi kodlama hatası. Link değiştireceğiz ayağına tüm entry uçuyordu , düzeltildi efem. Eksileyenlere duyrulur.
Bu teknoloji, plazma TV'lere göre
daha başarılı renk ve görüntü
çözümüne imkân veriyor. 3D
görüntü oluşturmak zordur,
klasik teknolojiye oranla görüntü
üzerinde daha fazla sayıda işlem
yapmak gerekir. Yeni plazma
TV'lerde 600 Hz teknolojisi var.
Orijinal yayın, saniyede 50 kare
içeriyor. Bu 50 karenin her biri,
12 adet alt fotoğraf karesinden
oluşuyor. Evet cagın cok ilerısinde. Playstation'u baglayıp bi pes atmak bile cok farklı olacak.