bugün

kapitalizmi ve onun en üst düzeyi olan emperyalizmi dünyanın hakim düzeni olarak kabul etmek ve dahası bu düzeni savunarak, gezegenimizin ve ülkemizin giderek daha yaşanmaz hale getirilmesinden sorumlu olmaktır.

işsizliğin, yoksulluğun, tekelleşmenin, pahalılığın, zamların, güvencesiz yaşamın alışılması ve kabullenilmesi gereken bir "kural" olduğu serbest piyasa düzenini savunmaktır.

dünyada emperyalist bloğun lideri olan devlet hangisiyse onun uşaklığını yapmayı, "ülke çıkarı" olarak gösteren işbirlikçi siyasi parti ve iktidarların destekçiliğini yapmaktır.

doğal hayatın, yeraltı ve yerüstü doğal kaynakların büyük tekellerin çıkarları doğrultusunda yok edilmesini, "yatırım" ve "hizmet" olarak gösteren ve bu yağma politikalarını teşvik eden iktidarların destekçiliğini yapmaktır.

dinin toplumsal yaşamı düzenlemesine, siyasi alana müdahale etmesine, siyasetin bir aracı haline gelmesine, iktidarı elinde bulunduranların yurttaşları dinsel aidiyetlerine göre değerlendirip hak ve hukuk bilinçlerini gerileterek yerlerine (yine din istismarı ile) kaderine boyun eğmeyi ve elindekine şükretmeyi öğütlemesine ve bunu bir devlet politikası haline getirmesine, "evet!" demektir. "amin!" demektir.

bilimin, sanatın ve sporun bir "sektör" olarak görüldüğü serbest piyasa düzeninde toplumun da bilimsel, sanatsal ve sportif faaliyetlere ancak "pasif" biçimde, yani ancak "müşteri" veya izleyici olarak katılabileceğini savunan siyasal partileri veya iktidarları desteklemektir.

hayatı boyunca sadece sağcı siyasetçilerden, para babalarından, emperyalist devletlerin ideolojik savaş makinası olan yazılı ve görsel medyanın haberlerinden ve programlarından dinlediği sol/sosyalist dünya görüşünün düşmanı olmaktır.

hiç bir durumda sınıfsal aidiyetinin farkında olmayıp, ait olduğu sınıfın siyasal ve ekonomik çıkarlarını savunan ve bunun için mücadele edenlere daima düşman olarak, dinsel ya da etnik aidiyetlerinden kaynaklanan reflekslerle hareket etmektir.

tüm bu sayılanlara yüzde bir milyon uyduğundan ötürü, türkiye'de kesinlikle akp'li olmaktır.

yazarken iğrendim be sözlük. insan bu kadar kötü özelliği nasıl bir arada barındırabilir? ve hiç farkında da olmaz? ya da sorsan, "yoo ben öyle biri değilim", "sen çok yannış biliyon" der.

bir de, yalnız bunlarla bitmediğini de biliyorum. ama artık yazmaktan sıkıldım. gerisini diğer solcu sözlükçüler herhalde getirirler.
kendine solcu zamazingosunu yakıştıran aptalların saçmalamak için çamur attığı taraftan olmaktır.
2013 te sağcı olunamaz. çünkü zannedildiği gibi 2013 te sağ sol yoktur. abd , ab, ve vatanseverler vardır.
aptallığın tezahürüdür.
sömürü düzenine ortak olmaktır.
evde dururken "neyi sömürelim bugün" diye düşünmektir.

karşı taraf hep sömürür bizim o taraflarda da rüyamda gördüm.