bugün

buyuk medya sirketlerinin merakla bekledigi ihaledir. ozellikle aydin doganin d smarti, digiturk ve turk telekom ile trt basi cekmektedir.

daha evvelki bilgiler icin (bkz: türkiye de futbol maçlarının naklen yayını)
türk telekomun alması için dua ettiğimiz ihaledir. çünkü eğer alırsa maçlar trt'den ücretsiz verilecekmiş.

edit: ulan hayvan bunun neyini eksiliyorsun? iyi bir haber veriyoruz işte sana.
kim kazanırsa kazansın yayınların şifreli olacağı kesin. trt ve türk telekom'un iddialı olduğu söyleniyor ama trt nasıl şifreli verecek maçları bilemiyorum, bilen varsa da bir anlatıversin.
türk telekom'un alması için dua ettiğimiz ihaledir fakat trt'nin maç anlatım şeklinin boktanlığını da düşünerek dua da etmeyebilirim. bilemedim.
ne olursa olsun, justin.tv'nin karlı çıkacağı ihale. link var mı beyler?
gelecek reklam gelirleri düşünüldüğünde türk telekom' un parayı basıp alması gereken ihaledir. maçların trt' dde şifresiz yayınlanması durumunda 1 sezonda elde edilecek reklam gelirleri türk telekom' un 5 senede elde edemeyeceği büyüklükte olacaktır.
türk telekom ve trt ortaklığı alacaktır. hatta anket bile yapılmış.

http://www.trt.net.tr
maalesef türk telekom ve trt ortaklığının alma ihtimalinin zor olduğunu düşündüğüm ihale... yine digiturke kalır gibi gözüküyor.
doğan grubunun d-smart pisliğinden ötürü almasına şiddetle ve nefretle karşı çıktığım ihale. Maçları o saçma spiker ve spikerlerle izlemeye dayanamam. Açık kanal alamıcaksa digiturkun tecrübesinden dolayı alması gereken ihale.
türk telekom trt ortaklığı kazanırsa türksat 3a frekansından yapılan yayının şifreli olacağını tahmin etmekteyim. Örnek olarak formula1 yayınları, bundesliga maçları.
yayın tecrübesi ve kalitesiyle digitürk platformunun kazanması seyir zevki açısından daha iyi bir olasılıktır.
d smart'ın kazanması durumda süper lig maçlarını izlemekten vazgeçecek milyoların çıkması olasıdır.
doğan yayın grubu almasın da kim alırsa alsın ihalesidir , gönüllerden geçen doğuş yayın grubudur ancak bu şu an pek mümkün görünmemektedir.favori türk telekom plase digitürk'tür.şimdiden kazanana hayırlı olsundur.
star girse de şampiyonlar ligi yayını gibi yayın yapsa derim ben
ama gönlüm trt den yana.
15.12.2009 tarihinde yapılması beklenen ama ocak 2010 tarihinin ilk ya da ikinci haftasına ertelenen ihaledir.
bu açılımla trt altıdan yayınlanabilir.
önümüzdeki yıl kime vereceğimizin belli olacağı ihaledir.*
trt'nin kazanması halinde, kahvehaneler "sigara yasağından" sonra ikinci büyük darbeyi yiyecek ve kapanacaklardır muhtemelen.
2010'da dsmart alır maçları şimdiden alayım cihazı diyenlerin, cihazlarını ellerinde patlatacak ihaledir. doğan holding astronomik vergi borcu yüzünden başlarım süper ligine deyip ihaleye girmeyeceğini açıklamıştır zaten. trt alırsa da bedava olur zannetmeyin.

http://www.dreamboxdestek...a66b477c557521d99&
büyük ihtimalle aydın doğan ın hiçbir yayıncı kuruluşa kaptırmayacağı ihaledir. zannımca d smart ın en büyük kuruluş amacı da bu ihaleyi alıp dijital platformda tek el haline gelmektir.

yeni yayın ihalesi sonucunda maçlar şifresiz/parasız olursa takımlara dağıtılacak parayı trt veya türk telekom karşılayabilecek mi, ben bir tek bunu düşünüyorum.

edit: lan niye eksiliyosun ki, digitürk te mi çalıyosun yoksa. merak etme bende her ay 55 tl vermeye razı değilim digi ye veya d smart a ama parasız olursa nakit akışını sen mi sağlıycan koskoca lige.
(bkz: ip tv)
her sene 'trt alıcakmış olum,artık maçlar trt'de' geyikleri döner.her sene boş çıkar.siktir etiniz.düşünmeyin böyle şeyleri kafayı yersiniz.
1.paketinde naklen yayın
2.paketinde 15 dakikalık özet ve alt liglerin naklen yayın hakkı
3.paketinde ise internet ve sanal ortam yayın hakları şeklinde 3 paket halinde satışa çıkacak olan ihaledir.

türkiye futbol federasyonun üzerine düşmeyen konularda kendini ortaya attığı olaylardan bir tanesidir sadece. nedir tff nin üzerine hasıl olan en önemli görevler

*milli takımların her türlü boyutuyla ile ilgilenmek
*amatör şubelerle ilgilenip yeni yetenekler keşfetmek
*bakanlıklar ile müzakere edip futbol için eğitimin peşinden koşmak
*dış ilişkileri sağlama almak.

peki ya tff nin şuan yaptıkları neler

*hakemleri yönetmeye çalışıp sıçıp sıvazlamak
*etliye sütlüye karışmadan her başkanının poposunu pışpışlamak
*arada sırada yayın ihalelerini satmak
*maç izlemek.

bu ülkede zaten klüpler birliği denen bir birlik varken bırak hakemleri onlar yönetsin. görsünler ebelerinin amlarını. kendi yönettikleri hakemlere savaş açıp ortalığı bulandırabilecekler mi bakalım. yani kendi kendilerini eleştirebileceklermi yoksa zaten bu kararları biz verdik neyi eleştiriyoruz ki mi dicekler. aynı şekilde futbol kluplerinin kazanacakları paralar için sen kendini ortaya atıyosun. bırak klüpler birliği bunuda halletsin. kendi haklarını kendileri satsınlar. bu satışı yaparken soyunma odalarınıda satsınlar ayrı paraya, tribunlerin her noktasınıda satsınlar ki maçlar maç önceleri ve maç sonları eğlenceli hale gelsin.
kabaca d-smart, digitürk ve trt nin katılmasını beklediğimiz ve üç yıl süreyle süper ligin maçlarını yayınlıcak olan kanalın belirleneceği ihale olarak tanımlayabiliriz. ancak bu ihalenin şartnamesine federasyon öyle bir madde koymaya çalışıyor ki gerçekten akıllara durgunluk vericek bir hadise. ne diyor federayon; maçlar şifresiz kanalda yayınlanamaz diyor. peki buna gerekçe olarak neyi gösteriyor; statlardaki seyirci sayısının azalıcağını öne sürerek böyle bir karar vermeye çalışıyorlar.

şimdi fenerbahçe nin kadıköyde oynadığı bir maçın en ucuz bileti 50 tl. ayda 2 maç oynasa eder 100 tl. yemek, yol vs. masrafları hiç saymıyorum. peki digitürkün aylık ücreti nekadar? yer yer değişkenlik göstersede ortalama 40 tl diyebiliriz. peki bu paraya kaç maç izliyo vatandaş? 12 maç. ayda 100 lira verip stadyumda maç izleyen adam bilmiyor mu 40 liraya evinde sıcak sıcak daha fazla maç izleyebiliceğini. elbetteki biliyor ama buna rağmen gidip stadyumda izliyorsa sen bu maçları şifresizde versen bu adam stada gider orada izler maçını bunu görmek için kahin olmaya gerek yok.

hee ozaman da diyorlarki büyük takımın seyircisi düşmez ama küçük takımlar 5 liraya bilet satıyo onların maça gitmesi evde seyretmesinden daha ucuz. eğer şifresiz verirsek anadolu takımlarının seyirci sayısı düşer. bre ahmak adam sen zaten anadolu takımlarının maçlarını tvden vermiyosunki. şifrelide olsa şifresizde olsa ancak büyük bir takımla oynadığında canlı veriyosun onun haricinde bu adam takımının maçını izlemek için yine stada gitmek zorunda. yani neymiş büyük takımlarında küçük takımlarında seyirci sayısı düşmezmiş.

sırf bu şifreli yayınlar yüzünden 20 yaşının altındaki çoğu genç takımının maçlarını izleyemeden büyüyor. her spor programında klişe bir laf konuşulur yetenekli sporcu yetiştiremiyoruz diye. işte bunun en büyük sebeplerinden biridir bu. birzamanlar bütün ülkeye hükmeden futbol bugün sadece belirli bir kesimin tekeli altına girmiştir. van'da, sivas'ta, konya'da düşük gelir seviyesine sahip bir baba 10 yaşındaki oğlunu koltuğunun altına alıp tuttuğu takımın maçını izleyemez duruma geldi. e siz bu çocuktan nasıl yetenekli bir sporcu olmasını bekliceksiniz.

14 yaşında kas erimesi rahatsızlığı olan bir çocuk tanıyorum anadolunun bir şehrinde düşük gelirli bir ailenin çocuğu. beni her gördüğünde hareretli bir şekilde futbol konuşmaya başlıyor. hayatında hiç izleyemediği ve muhtemelende doya doya izleyemiceği harry kewel'in ismini söylerken heyecandan sesi titreyen bir çocuk. onun gibi yüzlercesi hatta binlercesi var. kimse ama hiçkimse bu çocukların aşık olduğu takımlarını izlemesini engelleyemez.

bugüne kadar şifreli kanallarda verdiniz tamam çünkü kluplere çok büyük bir maddi gelir sözkonusuydu, o parayı şifresiz kanallar karşılayamıyordu, o gün için doğru bir karardı. peki bugün? kimse sırf şifresiz yayınlanıcak diye o kanala bedava verin demiyor. ama adamlar senin şifreli kanalından daha fazla para veriyorsa yada ihaleyi alamasa bile ihale bedelinin daha yüksek olmasını sağlıyabilecek durumdaysa ve sen de bu adama ihaleden önce şifresiz yayınlayamassınız arkadaş diyip bu adamları yıldırmaya çalışıyorsan ben bu işte art niyet ararım. zeki, çevik, ahlaklı sporcularımız var ama onları izleyemiyoruz. çünkü yeterince ahlaklı yöneticilerimiz yok malesef. çekin ellerinizi sporumuzdan çekinde şu ihaleyi adam gibi adam, ahlaklı insanlar alsın, onları izleyelim tuvalet kağıdıyla ağzının suyunu silen rantçıları değil.
süper lig naklen yayınları için açılacak ihaledir. sattılar millete dsmartı hayvanlar alemini izliyoruz sabahtan akşama kadar.
2010 şubat ayında yapılacak ve en büyük çekişmenin digiturk ile telekom arasında yaşanacağı ihaledir.
flash tv bile alabilir yeter ki digiturk'e veya d-smart'a yar olmasın.