bugün

Değerlerimiz vardı şimdi tek değerli şey para oldu. insanlar bir arada yaşamayı biliyordu. Komşuluk vardı, mahalle kavramı vardı. Linç yiyeceğim ama Namus kavramı vardı. Şimdi her şey halka arz oldu ve basitleşti. insanlar para kazanmak için ait olmadıkları yerlerde hayat sürmeye mahkum bırakıldı. Modern köleler olduk son 10 yılda.
namus iki bin -2010 arasında değildir...
400 milyar $ borç + özelleştirme ,çatır çatır yendi.

hurma ,tırmalama olayı..
Devletteki tüm karanlık ve pis işler gizli saklıydı. Kimin ne yaptığını bilemezdik. Anca hainler derdik. O yüzden.
çünkü o zamanlar uludağ sözlük yoktu.*
alim gücümüz yüksek, özgürlük görece daha iyiydi.

insanlar etkinliklere daha rahat ulasabiliyordu.
benim açımdan o dönemlerde çocuktum. 1 tl ile okulda aç kalmıyorduk mesela.
güzel değildi ki. en azından benim adıma öyle. inanılmaz kalitesiz bir dönem idi.

dünya genelinde olabilir. rahatlık dönemiydi ama sonuçları pek iyi olmadı.
z kuşağı ortaya çıktı.
millet nereye gitmis ne yapmis kimsenin umrunda degildi bunlari paylasabilcegin bir ortam da yoktu. anca döndügünde cevredekilere gösterirdin iste cektigin fotograflari (2005 ve sonrasi fb yayginlasmasi haric) Tekel ve bir cok kurum daha özellestirilmemisti. Isteyen istedigi yerde, istedigi saatte yer icer kimsede karismazdi sen onlari rahatsiz etemedigin sürece. ögrenci harcliginla bile arakadas ortaminla guzel bi seyahata cikabilirdin. insanlar daha samimi sohbet ederdi. simdiki gibi telefona gömulup kalmazdi.
Çünkü Rock And Roll vardı.
Çerez, kuruyemiş ucuzdu.
fethullahçıların kendine sorduğu soru. zira o aralar en kral dönemini yaşadı şerefsizler. sözlükte de bol bol bunlardan görebilirsiniz.
hafta sonu olmasına rağmen, sabah 9'da uyanıp bilgisayarımdaki oyunları birer birer oynayıp keyif alıyordum. Gayet dertsiz bir dünyaydı.