bugün

hafta sonu olmasına rağmen, sabah 9'da uyanıp bilgisayarımdaki oyunları birer birer oynayıp keyif alıyordum. Gayet dertsiz bir dünyaydı.
fethullahçıların kendine sorduğu soru. zira o aralar en kral dönemini yaşadı şerefsizler. sözlükte de bol bol bunlardan görebilirsiniz.
Çerez, kuruyemiş ucuzdu.
Çünkü Rock And Roll vardı.
millet nereye gitmis ne yapmis kimsenin umrunda degildi bunlari paylasabilcegin bir ortam da yoktu. anca döndügünde cevredekilere gösterirdin iste cektigin fotograflari (2005 ve sonrasi fb yayginlasmasi haric) Tekel ve bir cok kurum daha özellestirilmemisti. Isteyen istedigi yerde, istedigi saatte yer icer kimsede karismazdi sen onlari rahatsiz etemedigin sürece. ögrenci harcliginla bile arakadas ortaminla guzel bi seyahata cikabilirdin. insanlar daha samimi sohbet ederdi. simdiki gibi telefona gömulup kalmazdi.
güzel değildi ki. en azından benim adıma öyle. inanılmaz kalitesiz bir dönem idi.

dünya genelinde olabilir. rahatlık dönemiydi ama sonuçları pek iyi olmadı.
z kuşağı ortaya çıktı.
benim açımdan o dönemlerde çocuktum. 1 tl ile okulda aç kalmıyorduk mesela.
alim gücümüz yüksek, özgürlük görece daha iyiydi.

insanlar etkinliklere daha rahat ulasabiliyordu.
çünkü o zamanlar uludağ sözlük yoktu.*
Devletteki tüm karanlık ve pis işler gizli saklıydı. Kimin ne yaptığını bilemezdik. Anca hainler derdik. O yüzden.
400 milyar $ borç + özelleştirme ,çatır çatır yendi.

hurma ,tırmalama olayı..
namus iki bin -2010 arasında değildir...
Değerlerimiz vardı şimdi tek değerli şey para oldu. insanlar bir arada yaşamayı biliyordu. Komşuluk vardı, mahalle kavramı vardı. Linç yiyeceğim ama Namus kavramı vardı. Şimdi her şey halka arz oldu ve basitleşti. insanlar para kazanmak için ait olmadıkları yerlerde hayat sürmeye mahkum bırakıldı. Modern köleler olduk son 10 yılda.
2010 da 1dolar 1buçuk liraydı, söyleyeceklerim bu kadar..
Çocuktum diye sanırım. Her yer renkliydi. Şimdi griden başka renk yok.
Sanırım o dönem hepimiz canlıydık, diriydik.
Seni hiç alakadar etmez.
o yıllarda akp daha devlete ve sisteme hakim değildi. halk desteğinin belli bir seviyenin altına düşmesi halinde ordunun irticai, antidemokratik, devletin altını oyan yapısından dolayı akp'yi devirme ihtimali vardı. akp'yi yaratanlar ve iktidara getirenler, bunun önüne geçmek için türkiye'deki genel ekonomik seviyeyi yüksek tuttu. nüfusun o kadar yüksek kesimi kendini zenginleşmiş hissetti, "biz bu akp'den memnunuz" dedi ki, ordu bunu göze alamazdı. kendine taraftar bulamazdı.

fetö yardımıyla ordunun altı oyulduktan, akp için bir tehdit olmaktan çıkarıldıktan sonra bu şişirme pembe tabloyu sürdürmeye gerek kalmadı. kriz ve yoksulluk dönemine girdik. zaten o eski dönemin zenginliği, aslında "çivi bile çakmadılar" denilen önceki yönetimlerle edinilmiş varlıkların satışıyla ve talanıyla sağlanıyordu. bir sürdürülebilirliği yoktu.
Sosyal medya bu kadar kök salmamıştı çünkü.
o zamanlar çocuktum. gelecek kaygısı ne olmadan oyun ne oynuyordum ne güzel..
teknoloji yeni yeni gelişiyordu, daha eğlenceli zamanlar diye olabilir. belki de dünya daha iyi bir yerdi ama o zamanlar da mutsuz olanlar veya üzgün olanlar vardır bence.
ben çocukluktan ergenliğe geçiyordum o dönem. bilgisayar vardı 2007nin son günü internet bağlattım. akıllı telefonlar ve sosyal medya daha yaygın değildi. Televizyon izleniyor gazete okunuyordu hâlâ. Akp islamcılaşmamısti belki de ondan.
(bkz: the lord of the rings)
(bkz: 2002 dünya kupası)
(bkz: kobe bryant)
(bkz: michael schumacher)
(bkz: lionel messi)
(bkz: coldplay)
(bkz: muse)
(bkz: lost)
(bkz: jackass)
(bkz: pokeimam)
(bkz: avrupa yakası)
(bkz: south park)

ilk aklıma gelenler. Ama hepsini birden piç eden başka bir olay da :

(bkz: akp iktidarı)
Fırtına öncesi sessizlikti o. 2010 sonrası malum.
Bana göre 1510-1520 arası olan tarihtir. Çünkü (bkz: osmanlı devleti nin yükselme dönemi)