bugün

Maalesef 99 depremi belgesellerinde görülen ve depremzede vatandaşların da açıkça söylediği gerçekleştir.
99 depreminde hükümet çok yetersiz kalmıştır. 99 depremi yaşamış Kocaeli Sakarya Yalova ve Düzce'li herhangi bir vatandaşla konuştuğunuzda zaten size hep bunları söyleyecektir. Depremzedelere verecek dağıtacak 10 lira bile verememişlerdir. Gerçi lira değil milyon dememiz lazımdı. Zira enflasyonu o kadar arşa çıkarmıştılar ki 1 liraya bile 1 milyon demek zorundaydık. Yabancı ülkelere milyoner olmak isteyen Türkiye'ye gitsin diye dalga geçiyorlardı.
Son depremde 3 gün enkaz altından ses verip de yardım gelmediği için o şekilde ölen kuzenim var.

Allah kitap sövdürtmeyin şimdi beni.
99 depreminde , ordu 45 dakika sonra sahra hastenelerini kurmuştu .depremden 15 dakika sonra tüm teçhizatları ile enkaz başlarındaydı. 1999 depreminde ordu ne yaptı? ilgili verileri bir tez içeriğinde buldum. acı bir karşılaştırma yapayım. bugün hulusi akar tüm imkân ve kabiliyetlerle tsk'nın 327 vatandaşı enkazdan sağ çıkardığını açıkladı. 1999'da tsk 10.528 vatandaşı enkazdan sağ çıkarmış.

görsel
2023 te hiç gitme aq bırak yetersizliği.
Hükümetten bahsediyorum. Devletten değil. Şanlı türk ordusu hükümet değil devlettir.

E hani kuzum hükümet ayrı devlet ayrı idi? işinize gelince ayrı, işinize gelmeyince bir mı oluyor? Hahayt.
Aslında kızılay hakkındaki ilk tartışmalar o depremde çıkmıştı.. depremzedelere küflü ve yırtık çadırlar gitmiş, düzgün bir kan dağıtımı yapılmamış ve eski başbakanın arkadaşı olan kızılay başkanının lojmanda kalmak yerine 20 yıldır ankara’da lüks bir otel odasında yaşadığı ortaya çıkmıştı. Çok adam kayboldu, sağ çıktığı halde.. mesela yalova’da insanları içeren enkazın üzerine doğrudan beton dökülüp kapatıldığı söylendi. iki kırık kolon parçası kalan binalar güya güçlendirilip tayin olan memurlara satıldı..

Diyeceğim, bu depremde de belli şeyleri gördük. Ben şu veya bunun peşinde gitmek yerine, bize hizmet etmekle yükümlü kuruluşların getirildiği vaziyeti sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum. Adam orada hamuduyla götürüyor, biz burada adamı savunacağız diye birbirimizi boğazlıyoruz.
2023deki depremde ortaya konan rezillikleri, çürümüşlükleri tane tane yazmaya kalksak maraş'dan satürn'e duble yol olur.

bazı aktroller için açıklama:
*satürn uzak bir gezegen, bilmeyen varsa okusun (bkz: satürn)
görsel
ecevit hastenede yaralı vatandaşları ziyarette. bir hafta sonra.

en büyük şans mevsim yaz, hava sıcaktı.

görsel
Solaklar gene yalan yarışına girmişler yalanın kuyruğunu Satürn’e kadar götürmüşler bravo ya bayağı ilerleme var he.
1999 depreminde hükümet yetersiz kalmıştı. Bu bir gerçek ama bunu Ecevite hükümeti değil ondan önceki hükümetlerin izlediği siyaset de sebep oldu. Şu var ki; 1999'da anında müdahale gerçekleşti. su tankerlerine su doldurmaya başladığımız saatler, depremden bir kaç saat sonraydı ve su tankerleri depremden en geç 6 saat sonra deprem bölgesinderlerdi.

Kıyas mı yapılacak?
1999 depreminde hükümet ve devlet ayrıydı.
2023 depreminde hükümet devletti.
1999 depreminde müdehale hızlı gerçekleşti ve hataları engellemek için yasalar çıkartıldı.
2023 depreminde ise önceden çıkartılan yasaların iptali ve önemli mevkilere alakasız kişilerin getirilmesi hasarı arttırdı. Üstelik çok geç müdahale edildi.

1999'a göre 2023 tam bir fiyasko oldu.

iki depremde çok kötü ama 2023 ayrı kötü. Bunları da göz ardı etmemek de fayda var. Kış ve iki büyük deprem. Üstelik kocaman geniş bir alanda gerçekleşti. Yine de 20 yıl için de hiç mi hazırlanılmadı? En azından can kaybı daha az olabilirdi.
Katmerli palavracı eksikti o da gelmiş.
Resme daha doğrusu rezilliğe iyi bakın. Deprem ve ecevit.
Ecevit ve rahşan Hanım hastane ziyareti ve yaralilarin hali.

görsel
2023 maraş depremi hükümetin yardımı çok çok çok çok çok *5 az.
--spoiler--
99 depremi çok yetersizdi, 2023 depremi daha da kötü oldu.
--spoiler--

Bu ansiklopedi yalan yazıyor satamazsınız boşuna basıpta iflas etmeyin yazıık olur.
2023 kadar yetersiz değildir.
yasıt olduğum arkadaşlarıma anlatamadığım durumdur. Popüler haberlerle fikir edinenlere anlatılamayacak durumdur. nereden nereye göremeyenlerin görmesini istediğim durumdur.
6 Şubat 2023 kifayetsizliğinizi iftira ile örtemezsiniz. Yaşayanlar bizden iyi biliyor. Üçüncü gün medya zoruyla girdiniz deprem bölgesine. Yetmedi baz istasyonları kapatıldı. Milyonlarca insan kaderine terk edildi.
'99 depreminde asker ve Nasuh Mahruki ekibiyle hemen olay yerine gitti. Derhal müdahale edildi. Eğer akutun içi boşaltılmamış olsaydı bu depremde de büyük faydası olurdu. Sahip çıkmadık, depremde "sesimi duyan var mı" diye canımızı kurtarmaya gelen insanlara vefa borcumuzu ödemedik. Bu da toplum olarak bizim eşekliğimiz. Bedelini de kimimiz canıyla kimimiz de bozulan psikolojisiyle ödedi.
Sizde ne vicdan var ne de Allah korkusu. Sizin hesabınız öte tarafta alevli bir mahkemede görülecek şeytanın evlatları. Kahrımızdan öldük lan evlerimizde. Daha neyin aklaması bu? Boka batmış ekmeği yıkasanda temizlenir mi sanıyorsun? Üzerindeki çamuru ona buna bulaştırarak paklanamazsınız.
Biraz utanın, biraz empati yapın da insan olduğunuzu anlayalım.
kifayetsizlik kelimesi bile az kalır. onun adı başka bir şey de.. ben söylemeyeyim..

afad ı bu hükümet kurdu, onu alladı pakladı. deprem zamanı sıff afad'ın ismi ön plana çıksın diye belki de bazı şeyler geciktirildi.

devran değişince hesap sormayan muhalefeti de eleştirmek boynumuzun borcu olsun.
Gerçekten mi? Ay çok şükür doğal afetlere karşı hazırlıklı bir hükümetimiz var... Şey...Var di mi öyle bir hükümetimiz ? Maazallah böyle tedbirli bir hükümetimiz olmasaydı şu an yüzbinlerce kişinin depremde yaşamını yitirdiği konuşurduk değil mi? Alınmayan önlemleri. Hay aklınla(!) yaşa kardeş...
Sallayın sallayın kandırabiliyonuzmu kendinizi.
depremzedelere gönderilen yardım paralarıyla çok afedersiniz m*murların maaşları yatırılmıştı.
Cumhurbaşkanı ve Başbakan telefonumuz çekmiyor günlerdir haber alamıyoruz ne olduğunu bizde bilmiyoruz falan demişti iyi hatırlıyorum.
müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış..
Müşriklerin kendi putlarını yediği
Gibi buradaki solaklar da kendi yalanlarını yiyor.