üniversite sınavına hazırlanan genç arkadaşlarımızın anlayacakları başlıktır. 120 temel alan sorusundan sonra gelen ayrım yaratıcı 120 alan sorusu ile toplam 240 soruyu, güzide öss bünyesinde barındırmaktadır. ki normal bir alan öğrencisinin çözeceği soru sayısı muhtemelen 120 + 60 tır(fen 1 çözdü diyoruz tabiki). böylece soru başına 1.083 dakikada 180 soruyu rahatlıkla çözebilirsiniz. 240 soru için ise 0.81 saniye gerekir soru başına.
195 dakikada sorumlu olduğu 180 soruyu çözmek bir kenara,tamamına bile zar zor göz atabilmiş bir insan olarak aklımın almadığı eylemdir. ne söylense boştur ayrıca, sözün bittiği yerdir zira..
matematiği hızlı çözüyor ve hızlı okuma teknikleri biliyorsanız yapılabilecek eylemdir.
bir matematik sorusu çözümü için yaklaşık 30 sn yeter diyorsanız, mat-1 ve mat-2 testlerinden 30 dakika kazanırsınız. ayrıca sosyal kısmı da 10 dakikada çözerseniz 20 dakika da oradan gelir. toplam da 50 dakika. paragraf dışındaki türkçe sorları da hızlı çözerseniz oldu bu iş.
sene 2006 sistem değişmiş. iki yıllık aradan sonra öss'ye girmeye karar verilmiş ama nasıl gaz verilmiş sorma...
sınav başlar. elemanımız da soruları çözmeye... hızını alamayıp sosyal2 ve edebiyata da bakar bu denyo. sonra sayısalcı olmasına rağmen eşit ağırlık2 ve sözel 2 puanları sayısal2'den yüksek gelir. kendi de bu duruma anlam veremez. neden çözdüğünü bilemez... yine de sayısal puanıyla bir bölüme girer de okur bu... neymiş, hiç olmazsa sınıf öğretmenliği yazacakmış. malsın lan, hakkaten mal... bu fikri baban bile sana vermiş olsa mal kere malsın...
bu entry'yi baba sözü dinleyip, hiç olmazsa öğretmen olurum anlayışı içinde olan öss'cilere ithaf ediyorum.