sonu hariç çok beğendiğim film. Müthiş bir eleştiri. Sonunu sevemedim. Genel olarak sonunu izleyiciye bırakan filmlere kızıyorum zaten. Izleyin izlettirin pişman olmazsınız.
tek mekan, 12 erkek ve sadece birkaç sn gözüken bir kadın, 96 dakika... ne kadar sıkıcı gözüküyorsa, ondan daha fazla akan, kendisini izlettiren ve merak ettiren film.
çok güzel bir filmdir. " döğüşş filmi izleyek gardaşşşş xdxdxd " diyen kekolar sevmeyebilir, doğaldır. tek bir odada geçen bu film şaşırtıcı derecede sürükleyicidir.
edit: farkettim ki şu (#23493115) entry ile hemen hemen aynı şeyi yazmışım. kusura bakmasın arkadaş. sonuçta aklın yolu bir.
repliğiyle, akabinde yağmurun yağmasıyla önyargının ne kadar illet bir şey olduğunu gözler önüne serer. tek kelimeyle bir başyapıttır.
asla film siyah beyaz diye izlememezlik yapmayın.
bi insanın sadece aksiyonlu kavgalı filmlerden içeriğine önem verilen film izlemeye başlamasının yapı taşlarından biridir. ilk izlenen filmlerdendir nerdeyse. sonra dur lan görüntüyü sikeyim bana güzel içerikler verin diye yalvarmaya başlarsın. sonra sinemaya gidelim diyince arkadaşlarına bok gibi filmler var lan dememek için başka sebepler bulursun kendine falan. bir mekanda çekilen bu film bir klasikten öte hepimizin güzel film zevkimize oturan ilk damak lezzetidir.
"ne zaman ön yargılı davransanız gerçekleri görmezden gelirsiniz."
adalet mekanizması ve ön yargı üzerine mükemmel bir sidney lumet filmidir.
imdb'de 8. sıradadır ki birinci sırayı yerleşebilecek kalitede bir filmdir.
oyunculuklar ve senaryo o kadar mükemmel ki mekan olarak sadece bir odada geçen, bir adamın kendisinin tam aksine, ön yargılı ve at gözlüğü takmışçasına olayları inceleyen ve çoğunlukla objektiflikten uzak on bir adamı ikna çabalarını izlerken hiç sıkılmazsınız.
filmdeki çocuğun gerçekten suçlu olup olmadığı muammadır ama asıl anlatılmak istenen bu değildir.
genellikle toplumsal konulara değinen sidney lumet'e yakışan bir filmdir kısacası. izleyene çok şey katabilir.
görünürde garip olan, ancak derinlerinde vermek istediği mesajın çok önemli olduğu bir film. tek mekan ve siyah beyaz olması ön yargıyla bakmanıza neden olabilir ancak işte filmin konusu da bu zaten, ön yargı.
filmde isim söylenilen sahne sadece son sahnedir ve filmle doğrudan etki olan tam 19 kişi film boyunca görülmektedir. 12 jüri, 2 yedek jüri, 1 hakim, 1 mübaşir, 1 avukat, 1 katip (yaz kızım olan var ya o işte) ve 1 sanık.