tıp tabiiki.ezikler.gidip 200 puan ile bilmem hangi üniversitede mühendislik okuyorsunuz sonra tıpçılara laf ediyorsunuz?yazık ya.bilinçaltı bu işte.freud boşuna dememiş.
gelişmemiş ülkelerde bunlar tıp, hukuk gibi para kazandıran bölümlerdir. oysa ki bilinmelidir ki en gerekli bölümler fizik, tarih, felsefe, kimya gibi "temel" bölümlerdir. zira bunlar araştırma yapmadıkça diğerleri ilerleyemez.
hoş, öyle ülkeler biliyorum ki hukuk bölümüne gitmek için lisede tarih, felsefe, psikoloji değil de matematik, geometri, edebiyat ve coğrafya okuyorlar. o ülkenin hukukçularından ne köy olur ne kasaba.
felsefe ama sakarya üni., bolu üni., uşak üni. ... benzerleri gibi islam ülkücü bilmem ne ideolojisi, akımı filan falan değil adam gibi felsefe herşeyi içine alan.... sınırlandırmayan. böyle bir şeye inanıp felsefe bitiren türk aklına inanamıyorum.
tüm bölümlerdir. hemi de istisnasız. eğer g.t kadar bir ülkeden bahsetmiyorsak, çünkü türkiye aksine oldukça büyük bir ülke, her bölüm gereklidir. ama burada esas olan şudur; piyasada hangi elemana ne kadar ihtiyaç varsa o bölümde okuyanların sayısı buna göre değişmelidir. arz- talep dengesi yani. yoksa öyle sırf "iki üç üniversite daha açarım, 300-500 bin oyu cebe koyarım" mantığıyla okul açarsan, bölüm açarsan, kontenjan artırırsan işletme de ayağa düşer, mühendislikler de, tıp da.