bugün

as i lay dying

amerikalı hristiyan metalcore grubu. ilk kayıtları pek duyulmamış (bkz: Beneath the Encasing of Ashes)dir. Ortalama 3 dk. olan kısa parçalardan oluşan bu albüm oldukça karanlık bir atmosfere hakim bir death metal albümüdür. Fazla süratli olmayan ağır rifflerin üzerine, keskin brutal vokaller, anlamlı şarkı sözleriyle; kendi prodüksiyonları olmasına rağmen başarılı bir albümdür.

2 sene sonra piyasaya sürülen (2001) Frail Words Collapse ilk albümün ağır ve karanlık havasından biraz uzak, daha hızlı, daha enerjik, daha derin şarkı sözleriyle oldukça başarılı bir metalcore albümüdür. Oldukça güzel bir klipide olan 94 Hours, Forever bu albümün hitleriydi.

Grup bir önceki albümdeki başarısını daha da yukarı taşıyarak, gelmiş geçmiş en kaliteli metalcore albümlerinden biri olan (bkz: Shadows are Security)yi yayınladı. Bir metalcore albümünde olması gereken bütün dinamizmi, sıkıcı olmayan sürekli değişken gitar rifflerini, agresif brutalden duygusal melodik cleane dengeli geçişler yapan vokalleriyle kariyerlerinin en profesyonel albümüdür. Confined, The Darkest Nights, Through Struggle beraberinde klipleride olan hit parçalarıdır.

http://www.asilaydying.com