bugün

karsimdaki kadini delete ettim

Orhan pamuk un bbc spikeri icin kullanıdıg sozdur.

Olayın iç yüzü şudur, her yıl nobel odullu yazarlarla sohbet duzenleyen bir ekiptir orhan pamuk un karsısındaki. Bu ekibin özellikle yazarin romanlarını okuyup ona gore sorular sorması adettendir. Hele karsimizdaki kurum bbc gibi önemli bir kurulussa, yazarin karsisina kitabi okunmadan cıkılmaz. Fakat eger okunamayacak denli kotu birkitap sozkonusuysa, program yapimcilari bile buna katlanamaz, kaldi ki gercek edebiyatcilar bile "okuyamadim yarida biraktim" diye yüzlerce beyanat vermisse o kitaplar icin.

Zaten orhan pamuk bu aciklmasında kadinin kitabi okumadıgından emin oldugunu belirtmis, ve bu durumda konusacak bir sey olmadigini gormus ve ortamdan uzaklasmistir:

Orhan Pamuk'tan direk aktariyorum:

"Bu, her yıl gerçekleştirilen bir program. Toni Morison'un Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldığı yıl yapılan programı izlemiştim. Aynı program için, bir gün önce otelde toplandık. Bir tek kitabımı okumadıkları her hallerinden belliydi. Internetten kimi bilgileri indirmişler, ki onları bile doğru düzgün okuduklarını sanmıyorum, bana 'Sizin 'Gizli Yüz' adlı senaryonuz varmış dediler. Sonra da siyasetle ilgili sorulardan söz ettiler. Ben bunlara yanıt vermeyeceğimi söylediğim halde moderatör ısrarlı bir şekilde 'Ama ben de bunları sormak zorundayım, soracağım' deyince, kafamdaki kompütür sinyal vermeye başladı. Anında karşımdaki kadını 'delete' ettim. Ve oradan ayrılmanın yollarını armaya başladım."