1997

susurluk kazası yapıldı. allen ginsberg, jeff buckley ve william burroughs öldü.

futbolda fenerbahçe uzun senelerdir ilk kez aykut- oğuz'suz bir sezon geçirdi, atkinson'ın ilk yarıdaki üç golüyle galatasaray'u 3-0 yendi. galatasaray şampiyon olurken, hakan şükür 38 golle benim nazarımda tanju çolak'ın 1988'deki 39 golünden daha zor bir iş yaptı, ayrıca hagi'den de iyiydi. avrupa'da psv'den ayrılıp barcelona'ya giden ronaldo oluşturduğu kasırgayla futbol alemindeki herşeyi dibinden söktü, kıtalararası kupa'ya gittiğinden son 4 maçta oynayamamasına rağmen 34 gol attı. şampiyonlar ligi'ni geçtim, barcelona ispanya ligi'nda bile şampiyon olamamasına karşın fifa yılın oyuncusu seçildi.

nba'de michael jordan 9. kez sayı kralı, dennis rodman 6. kez ribaund kralı, john stockton 8. kez asist kralı oldu. kobe bryant 88 deki jordan gibi hak etmemesine rağmen smaç şampiyonu oldu. allen ıverson çaylak sezonunda 23.5 sayı ortalaması tutturarak dünyayı büyük beklentilere itti, 13 sezondur hiçbir çaylak bu ortalamayı geçemedi. ayrıca kendisini savunan jordan'ı ünlü crossover'ıyla yana yatırdı. shaquille o neal vs karl malone, jason kidd vs john stockton gibi kıyaslamalar türedi. michael jordan hak etmesine rağmen sürekli aldığı için mvp ödülü karl malone'a verilidi. 12. sezonunda ödülü alan malone bu ünvana en geç ulaşan oyuncu oldu. gelecek sezon ise malone hak etmesine rağmen jordan'a verilerek eşitlik sağlandı. chicago utah'ı 4-2 yenerek şampiyon oldu.

bu sene dünya şampiyonluğuna ulaşan hicham el guerrouj, maurice grene, marion jones gibi atletlerin atletizm dünyasındaki uzun sürecek hakimiyetleri başladı. hicham el guerrouj salon 1500 metre ve 1 mil dünya rekorlarını kırdı. wilson kipketer sebastian coe'ya ait olan 16 yıllık 800 metre rekorunu önce kırdı, 11 gün sonra geliştirdi. donovan bailey'le michael johnson'ın çıktığı 150 metre yarışını beklenenin aksine bailey kazandı.

ian thorpe 15 yaşaltı dünya yüzme şampiyonasında 11 altın madalya alarak herkesin ağzını açık bıraktı. formula 1'de villenuve şampiyon oldu. senenin merakla beklenen enternasyonal yarışında bold pilot stragetic choice karşısında tam anlamıyla rezil oldu, gazi'yi fair tail aldı.

good will hunting, titanic, home alone 3, lost highway,the game, face off, liar liar,the fifth element, seven years in tibet gibi birçok meşhur film perdedeydi.

pentagram anatolia, sezen aksu düğün ve cenaze, kerim tekin haykırsam dünyaya, soner arıca herşey yolunda, alpay muhabbet kuşları, nilüfer nilüferle, demet akalın sebebim, sertab erener sertab gibi, reyhan karaca sevdik sevdalandık, nalan usul usul, göksel yollar, candan erçetin çapkın, tarkan ölürüm sana, yavuz çetin ilk albümlerini çıkardı. ölürüm sana pek çok türkiye rekoru kırdı, tarkan ilk kez megastar ünvanıyla raflardaki yerini aldı ve diğerleriyle arasındaki farkı çok büyük boyutlara çıkardı. bilet satışları anında tükeniyordu.