bugün

anafen

Söylenelenlerin aksine Türkiye'nin en başarılı dersanesidir. Türkiye birincileri hep anafen ve Fem dersanelerinden çıkmaktadır. Dersleri ise diğer dersanelerin derslerine hiç benzememektedir. Öğretmenlerin eskiksiz hepsi çok komik ve esprili öğretmenlerdir. Ders hep eğlenceli geçmektedir.
Bir de abi-abla sistemi vardır: ki bu aslında en yararlı sistemleridir. Her şeyden önce bir abi/ablanız vardır, bu kişiler genelde genç üniversite öğrencileri olurlar. Size yeterince vakit ayırırlar. Üsteli arkadaşlarınızla beraber olduğunuz için canınız asla sıkılmaz. Programlarında ise ders çalışmak, biraz manevi dersler vardır. Ardından vakit namazlar küçük bir cemaat oluşturularak kılınır. Sonrasında ise arkadaşlarınla birlikte dışarı çıkar, eğlenceli oyunlar oynarsınız. Ders çalışırken arkadaşlarınızla beraber olduğunuz için asla canınız sıkılmaz, zaten kaldığınız evde abiler beraber kalmaktadır; bu sayede aklınıza takılan, çözemediğiniz bir soru olursa her dersin öğretmeni o evde olduğu için sorunuzu rahatca öğrenirsiniz. Ve tum bunlara rağmen sizden 1 kuruş para bile almazlar.(diğer dersanelerde özel dersler bile paralıdır.)Yatılı kaldığınız günlerde yine arkadaşlarınızla birlikte kalırsınız, birlikte eğlenceli vakitler geçirirsiniz. Düşünsenize, arkadaşlarınzla beraber bir evde kalıyorsunuz! Gleceğe hazırlık gibisinden.
Neyse dersaneye geri dönelim: Denilenlerin aksine namaz ve ibadet konusunda hiçbir zorlama yoktur. Herkesin ibadeti kendine. Dersane sınıfları geniş ve ferahtır; genelde renkleri turuncu olur.(Not: turuncu algılamayı artıran frekansa sahip bir renktir.) Sosyal yönden ise çok iyidir: her dersanede sinema salonu bulunur ve burada güze filmler izlersiniz. Ayrıca sınıflar arası futbol-bastekbol turnuvaları bulunur. Her hafta kitap okuma saati vardır: bu saatte kitap okunur.
Açıkçası ben bu dersaneye ilk geleceğim gün çok korkmuştum, bazı efsaner yüzünden:

"Anafende gece bir odada toplanıp Allah Allah diye hu çekiyolar, kafalarını ieri geri sallıyolar bööle korkunç korkunç!"

"Anafende zorla namaz kıldırıyorlar, kılmayanlara ceza veriyorlar!"

"Anafen'e gidenler asker olamıyolarmış!" (Bu tamamen siyasi bir nedendir, suç anafen'in değil yani.)
Merak etmeyin, hepsi yalan. Eğer bir dersaneye gidecekseniz, paranız boşuna gitmesin, paranıızın tam karşılığını almak için siz de anfen' gelin. Saygılar.