bugün

after life

n'oluyor ki simdi orada? ne diye bu cenazeci adam esrarli bakislar yayiyor etrafa. ne diye gereksiz yerlerde gerilim verilmis sahnelere? "hayattan sonra ölüleri diriltme özelliğine sahip bir cenaze kaldırıcısı ile hayat ve ölüm arasına sıkışmış bir genç kadının öyküsü"nü anlatıyormus. biz de diyoruz ölmüş olarak bilinen bir kiz ayna karsisinda nefesini verdiginde niye bugulaniyor ayna ve o adam niye bunu kizdan gizliyor? ... diyoruz, niye adam cesetlerin oldugu odadan her cikisinda oda isisini dusuruyor ve her cikisinda o vucut fonksiyonlarini durdurucu, nabizi neredeyse durmus hale getiren igneyi yapiyor? bu adam iyi mi kotu mu?

trafik kazasi geciren kiz olmedigi yonunde direnmeye devam ediyor, kacmaya kalkisiyor ve en sonunda cenaze kaldiricimiz onu ozgur birakmak istiyor. ancak kiz disardaki hayattan korkarak mutlu oldugunu dile getirip cekiliyor. cenazeci; 'digerlerinden farkli oldugunu dusunmustum' diyor. o zaman bu adam belki de elinde olmadan oluleri diriltme yetenegine sahip ama yapmasi gereken onlari mezara gomulmeye hazirlamak.* her olu geldiginde oldugune inanmiyor, adamsa ayni rutinde 'hepiniz aynisiniz' diyerek isine devam ediyor. bu adam onlara sans tanimak istiyor mu istemiyor mu? adamin amaci ne azizim?

tamam, cok gizemli bir film ancak bir o kadar da algilanmasi guc bir film. sozde sana ipuclari vererek baglantilari kurmani sagliyor, yine de birbirine baglanamayacak kadar kopuk ve akici olmayan bir senaryoya sahip. bu da onu vasat kiliyor. bize bir sey anlatmak istiyor ama ne oldugu bile belirsiz. izlenmeli; sadece iyi olanlara onem verilmemeli. vasat olmasina karsin nasil olabilirdi-yi dusunmek bile bir seyler katiyor. senaryo bize ne anlatmak istiyor? bunu dusunup kendimizce bir yerlere koyuyoruz ama asil dogru olan ne, acikta bir sey yok... yoruma acik olmasi belki biraz guzel kilan; olmamis dediklerimizin belki de en basarilisi diyerek baglamayi deniyoruz. *