bugün

pantürkizm

turancılık değildir. türkçülüktür. turancılık ural-altay kökenli kavimlerin birleşmesini öngörürken, türkçülük yani pantürkizm türklerin birleşmesini öngörür.

bu ise yalnız türk dünyasındaki milliyetçi partilerin iktidara gelmesi ile mümkün olacaktır. sovyet komünizminin getirdiği onca şeye rağmen orta asya türklerinde türk milliyetçiliği yeniden yaygınlaşıyor.

türk soylu türk olan herkeste islamcılık ve komünizm gibi hastalıkları bırakıp bu birlik için uğraş vermelidir.

ayrıca atatürk'ün hiçbir zaman itibar etmediği görüş deyip atmak son derece yanlıştır. atatürk'ün yaptığı faliyetler ve söylevlerine bakarsak atatürk elbetteki türkçüdür.
--spoiler--
bizim devlet hayatımızda bilindiği gibi osmanlı siyaseti, gayri mütecanis unsurlardan ve maddelerden meydana gelmişti. bunlardan bir harita yapmak mümkün olmadığı için osmanlı siyaseti yerine yeni bir siyaset çıktı. o siyaset, millî siyaset, türkçülük siyasetidir.
--spoiler--
--spoiler--
ben her seyden önce bir türk milliyetçisiyim. böyle doğdum. böyle öleceğim. türk birliğinin, bir gün hakikat olacagina inancim vardir. ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyalari içinde kapayacağim. türk birligine inaniyorum, onu görüyorum. yarinin tarihi, yeni fasillarini türk birliğiyle açacaktir. dünya sükununu bu fasillar içinde bulacaktir. türk'ün varligi bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, günes ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek
--spoiler--
mustafa kemal atatürk, 1930, kırklareli