bugün

yetenek

kimilerinin 'işte tanrı vergisi, ses var okuyo' şeklinde tanımladığı olgudur fakat geline görüle ki iş bu kadar basit değildir.

yetenek doğuştan herkeste var olan bir niteliktir çünkü tanrı herkesi eşit yaratmıştır. yani tanrı insanı yaratırken ona her türlü yeteneği tıpkı iki gözü, bir burnu, iki kulağı gibi eşit şekilde vermiştir. yoksa tanrı'nın adaleti konusunda şüphesi olan mı var?

durum şudur ki; bireyin o yeteneğini ortaya çıkaracak öğretim, kurum, eğitmen ve tabiki bireysel istek gereklidir. kanımca herkes bir idil biret olabilir fakat kişi ya bulunduğu çevre ve sahip olduğu olanaklar-daha doğrusu sahip olamadığı olanaklar- onun bu eğilimini ya başka bir alanda yeşertmiştir ya da kişi başka bir alanı seçmiştir yeteneğini kullanmak için. müzik değil de mühendisliği seçmiştir mesela, * ama bu onun zaten iyi bir müzisyen olamayacağı anlamına gelemez. tarihte bir sürü örnek vardır bu duruma.

sonuç olarak eklemek isterim, herkes yeteneklidir. şu an yapmadığımız her hangi bir alan bizim o işe kabiliyetimiz olmadığını göstermez. sadece gerekli olanakları edinememişizdir, bize sağlanmamıştır ya da biz tercih etmemişşizdir.