bugün

yerli markalar dururken nike kullanmak

çok büyük bir ayıptır. güzelim yerli markalarımız dururken gidip nike,adidas,puma kullanmaktır.

hem çocukluğuma dönmek için hem de acaba devlet okulu nasıl bir yer diyerek bir ilköğretim okuluna gittim geçenlerde. çocuklar sayışıyorlar yani sayışıyorlar dediğim saydırıyorlar birbirlerine. ana avrat düz gidiliyor. bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu tabii. sayışalım dendiğinde sayışırdık biz. portakalı soyar başucumuza koyardık o derece.

neyse efenim konumuz bu değil. minik emo kızlardan felan hiç bahsetmeyeceğim. asıl konumuz birbiriyle marka yarışı içinde olan gençlik.etrafı izlerken birden dikkatimi maç yapan ufaklıklar çekti. toplarına baktım nike total 90 yazıyor kocaman.

allah allah dedim bizim zamanımızda yoktu ya hu böyle şeyler. biz boş teneke kola şişeleriyle maç yapmış nesiliz sonuçta değil mi? insan zengin olsa bile en az 1 kez yapmıştır bunu. hatta kafamda bu yüzden yarıktır. konu açılmışken onu da anlatayım hemen.

bir gün çocuğuz topta yok elimizde hemen teneke kola şişesini ezdik ve oynamaya başladık. top taça çıktı ve arkadaşıma ''kafalık aaaat!'' diye bağırarak boşa kaçtım o da attı. nereden bilebilirdim ki o tenekenin kafamı yaracağını. asil türk kanım adeta boşa aktı o gün. ne goldü hala unutamıyorum. kendimi kolu çıkık maç yapan bülent korkmaz ile eşleştiriyorum şimdide ben daha karizmatiktim be!

neyse işte bu veletler maç yapıyorlar nike topla tam o sırada olayları dışardan seyreden yırtık kramponlu bir çocuk gördüm. hemen yanına gittim:

-neyin var evlat?
+çok fakirim yakışıklı abi! arkadaşlarım topla oynatmıyorlar.
-nedenmiş o?
+çünkü ayakkabılarım yırtık ve pis topa vurunca top kirlenirmiş.
-tamam o zaman! gel sana bir ayakkabı bir top alalım üstüne başınada çeki düzen verelim!
+olmaz!
-nedenmiş o?
+annem dedi ki sana şeker veririz felan diyenlere kanma inşaata götürür...
-anladım tamam devam etme. bak bakayım tipime sana mı muhtaç kaldım ben ya hu? ayrıca taşıdığım asil müslüman ve türk kanı buna müsade etmez!
+haklısın abi gidelim.

yola koyulduk hemen. gittik bir adidas mağazasına her ne kadar yabancı marka almaya yanaşmasamda bu kez mecburduk yoksa çocukla alay edeceklerdi. messi'nin giydiği kramponların halısaha versiyonunu buldum aldım çocuğa tabii bir de dünya kupası topu almazsak olmazdı.

inanır mısınız, o üç bant işaretini gördüğünde çocuğun gözleri ışıldadı. tekrar çocuğu limuzinle eve bıraktım annesine teşekkür etmemesini söyledim ve limuzine binip şöförümden sürmesini istedim.

bir çocuğu daha mutlu ettikten sonra kazasız belasız kızların saldırısına uğramadan gideceğime tam seviniyordum ki kızların gözü yaşlı beni seyrettiğini gördüm.

-murtaza hatırlat buraya bir daha yardım yapalım. kömür dağıtırız!
%tamam abi ama bu sıcakta ne kömürü?
-kömür hep lazım olur murtaza.

selametle!
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar