bugün

steve vai

Birçok müzisyen rahatlıkla belli bir kategoriye ait olabilirken eşsiz ve kendine has müzikal vizyonu sayesinde, Vai bu sınıflandırmanın dışında kalıyor. 20 yıl sonra bile, insan duygularının spektrumunu keşfedebilmek için, önüne geçilemeyen gitar virtüözitesini kullanıyor.

1984 teki ilk albümü "Flex-Able"'dan 2001 "Alive In An Ultra World" a kadar bütün albümlerinde, Vai, şiirsel cümleler ve teknik yeterlilik arasında bir denge kurarak, kendine has bir tını, tarz yaratmıştır. "Herzaman özel tınılar, sesler yaratabilmek için uğraştım, çalıştım. Başkalarının yaptıklarından daha iyisi için değil, FARKLISINI yapabilmek için."

Bu tutku Vai nin müzikal gelişiminde ve bir müzisyen olmasında itici bir güç oldu. "Bir müzisyen olarak elimde bulunan aletlerle kafamda yarattığım güzel ve garip tınıları hayata geçirmek işin gerçek tadı tuzu oldu." "Dikkatimi en çok, evvelden yapılmamış ve denenmemiş şeyler çekiyor!" diyor Vai.

Yeni ufuklar açma hevesi Vai ye Japonya da 100 kişilik Tokyo Senfoni Orkestrasıyla konser vermesini sağlıyor. Beraber elektro gitar için, Japon kompozitör ve konser piyanisti Ichiro Nodaira tarafından yazılmış, 'Fire Strings' adlı konçertoyu seslendiriyorlar. 20 dakikalık atonal gitar bölümünün bulunduğu bu eser Vai nin kariyerinde en yetenek isteyen durumlardan biridir.

"Çalmak neredeyse imkansız. Bu yüzden yaptım! (çaldım!)" diyor. "Sanırım başka birkaç gitarist de bunu çalabilir, ama kim bilemiyorum. Çünkü bu eser çok fazla zaman ve adanmışlık istiyor! Bunun bir parçası olmak gerçekten gurur verici!"

Albümleri :

Flex-Able (1984, self-released)
Passion & Warfare (1990, Relativity Records)
Sex & Religion (1993, Relativity Records)
Alien Love Secrets (1995, Relativity Records)
Fire Garden (1996, Epic)
Ultra Zone (1999, Epic)
Seventh Song (2000, Epic)
Alive In An Ultra World (2001, Epic)

Daha detaylı bilgi için:

Resmi web sitesi:

http://www.vai.com