bugün

kürtlerin birinci sınıf vatandaş olduğu gerçeği

pkk, dtp, bdp, akp derken, açılalım, saçılalım, konjonktür falan, dünya devletiyiz, cebimize bir şey girmese de ekonomimiz büyüyor, kriz de teğet geçti zaten, eksen kayması da yok, kıçımızı batıya da dönmedik, yok öyle bir şey...
israil özür dileyecek. dertler bitecek.
bir kere duydunuz mu rteden türk milleti diye başlayan bir konuşma?(kendisi ya gürcü ya da rum)
kabinesinde veya yakınında yer alan bir sürü isim kürt kökenli. (bülent arınç, hüseyin çelik, abdülkadir aksu, cüneyt zapsu, vs. vs. bir sürü)
bütün milletvekili veya bakanlar konuşmalarında örnekler verirken hep güneydoğu illerini öne sürüyorlar. oysa aynı şartlarda, hatta aynı şartlardan daha kötü durumda olan trakya, orta ve batı anadolu illeri var. neden örneklerde hep siirt, van, hakkari, kars var da; balıkesir, manisa, çanakkale, kırklareli, kırıkkale, nevşehir, niğde, çorum vs. yok?
diğerleri vergisini verip, elektrik, su vs. borçlarını öderken; neden güneydoğuda bunlar kaçak kullanılıyor veya ödenmiyor? neden bütün hibe proje ve yatırımlar (% 80) güneydoğuya yapılıyor?
neden bütün mafya, çete, torpil, uyuşturucu, kapkaç, terör, gecekondu, değnekçilik kürtlerle anılıyor? neden antalya, izmir, akçay, bodrum vs. tatil beldelerini kürtler kaplamış da çevre huzuru kaçmış?
futbolcu, memur, işçi, belediye başkanı, şarkıcı, sanatçı, milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı olabiliyorsunuz. türkiye'de istediğiniz yerde yaşayabiliyorsunuz. o halde daha ne istiyorsunuz? neyin açılımı daha?
televizyonlarda ağzına iki üç kelime dolamış müsveddeleri aydın yaptı bu ülke medyası. eşitlik, özgürlük, barış. akil insanlar oluştu bit gibi. kim verdi lan sana bu hakkı? ne akili? o hakkı nasıl buluyorsun kendinde?
türk milleti adına (aleyhine), devleti adına (aleyhine) bazı milletvekilleri ermenilerle, rumlarla ortak kararlara, raporlara imza attılar. başbakanımız bop eşbaşkanı oldu. yahudi cesaret madalyalı on kişiden biri.
şimdi anayasa değişikliği var... referandum falan. evet ya da hayır farketmez, ama bir gerçek var ki: kürtler şunu diyecekler; bir zamanlar türkler vardı.
her kurumu ele geçirdiler. bütün tayin işleri, torpiller, ihaleler onlardan soruluyor. en büyük hibeler, krediler, yatırımlar onlara veriliyor. en iyi yollar o bölgede.
ama hala kürt kökenli ileri gelenler barış, demokrasi, insan hakları diyor. israil gibi aşağı indirmek mi gerekiyor illaki eylem yapanı, habur'dan gireni? taviz, taviz, taviz... nereye kadar?
barış, demokrasi, insan hakları, eşitlik...
öyle mi?
evet öyle...
ne yazık ki bunlar gerçekler (!):
1. sınıf vatandaş: kürtler,
2. sınıf vatandaş: ermeni, rum ve diğer azınlıklar.
3. sınıf vatandaş: türk, laz, çerkez, boşnak, muhacirler ile bunların karışımları...