bugün

cezmi ersöz

çoğu yazar tarafından okuyucularını karamsar ruh haline ittiği için eleştirilmektedir.

ama yinede herkes en az bir kere okumuştur bir cezmi ersöz kitabı ve unutamamıştır. bunun gibi:

--spoiler--
kalplerinde aşk işaretiyle doğar kimileri... yeryüzüne gönül indiremez onlar... hayatı ve insanları anlarlar, hayata ve insanlara merhamet duyarlar, ama hayatın ve onun içindeki insanların yaşadıkları gibi yaşayamazlar...

aşk işaretiyle doğanlar yaşarken dünyaya talip olamazlar... bilirler ki ne isteseler, neyi alsalar, ne kazansalar aşkın dışında hiçbir şey avutmaz onları, teselli etmez. gönüllü sürgündür onlar. gizliden gizliye hissederler bunu.

kaplerinde aşk işaretiyle doğsa da bazı günler yorulur insan karşılıksız sevgilerden... yorulur kendisini anlatamamaktan. sevgilim der, sevgilim, ama sevgilim dediği yanında değildir, bilir. bazı günler insan soluksuz kalır, içindeki sevgili olmasa bile karşısındakine deliler gibi sarılır. o olmadığını bile bile sonsuz bir umutsuzlukla sarılır. insan soluksuz kalmaya görsün, sevgili diye bütün yanlışlarına, bütün kaçışlarına, kendine yaptığı ihanetlere sarılır. insan bir kere içindeki aşktan umudunu kesmeyegörsün, her şey olmak, her yere yetişmek için bu hayata düşer. herşey olduğunu, her yere yetiştiğini sandığı anda ortada kendisi yoktur artık. kaybolmuşluğa çok yakındır. kopup geldiği ışığa inancı azalmıştır. daha az acı çekiyordur artık. ama daha mutsuzdur eskisinden. daha mutsuzdur, o ışığı acı çekerek özlediği günlerden.
--spoiler--