bugün

eredivisie

2010/2011 sezonunun ilk haftası geride kalan ligdir.

lige bu sezon yükselen de graafschap, kendisi gibi ligin yeni ekiplerinden olan excelsior'u 3-0 mağlup ederek ilk haftadan liderlik koltuğuna oturdu. bu sezonla ilgili dikkat çeken noktalar ise,

- nac breda, federasyona karşı sorumluluklarını yerine getiremediğinden(ne tarz bir sorumluluk olduğunu bilmiyorum, böyle duydum) lige -1 puanla başladı fakat az alkmaar'la berabere kaldığından puanını 0'a yükselterek düşme hattından uzaklaşmayı başardı.

- eerste divisie'de şampiyon olan takımın bu lige yükselmesine karar verildiğinden, haliyle eredivisie'den düşecek takım sayısı da 1 oldu. 34 maçlık sezon sonrasında son iki sırayı alan takımlar, çok büyük ihtimalle kendi aralarında iki maç yapacaklar biri iç biri dış sahada olmak üzere. bu maçların sonucuna göre kaybeden takım küme düşecek. bundan emin değilim ama playout elemesi iki takım arasında daha farklı şekilde yapılamaz sanırım.

- ilk 2 takım şampiyonlar ligi'ne, sonraki 3 takım uefa avrupa ligi'ne katılıyor. yanılmıyorsam geçtiğimiz sezon, bu beş takımın ardından gelen dörtlü de uefa avrupa ligi için playoff oynuyordu. bu sezon federasyon "ulan 18 takım var sadece 1'i düşüyor. o zaman avrupa'ya gitmenizi zorlaştırırız piçler" diyerek playoff oynayacak takım sayısını 3'e düşürmüş. ama geçen sezon da 2 takım direkt gidiyordu herhalde, emin değilim. sonuçta "biz 5 takımla katılabiliyoruz ama çok kolay oldu böyle, 4 tane gönderelim" diyecek halleri yok.

işte böyle.